Ilyen esetben ki a hibás, ki a felelős?
Azon túl, hogy a megbízott anyuka hibázott, mindenki más is.
Nem hagyom olyanra a gyereket, akiben ennyire nem bízhatok.
Ha nem bízok teljesen, akkor naponta telefonálok és az első intő jelre elhozom a gyereket.
Egy 12 évestől már elvárom, hogy ne csak utólag szóljon, ha vmi máshogy alakul, mint megbszéltük.
Ahogy azt az első válaszoló írta.
Annyival azért kiegészíteném, hogy jó esetben egy 12 évest nem kell folyamatosan felügyelni. Kivéve ha nem megbízható vagy önállótlan.
Bíztam benne, lévén 6 éves barátság a gyerekek között, nem ez az első alkalom, hogy ő vigyázott a gyerekre.
Nem 24 órás felügyeletet igényel egy 12 éves, de nem is azt, hogy reggel 10kor kiteszi a bevásárlóközpont előtt, este 7kor meg felveszi. A strandon meg a házirend szerint eleve csak szülői felügyelet mellett lehetnek a 14 éven aluliak.
A telefon meglett, az öltözőben találta meg valaki és leadta a recepción.
Na mindegy, innentől nem megy a gyerek a barátnőjéhez
Kedves utolsó.
3 napról volt szó, nem hetekről, amúgy meg
minden nap beszéltünk, csak nem telefonon, hanem interneten. Elmesélte mindennap, hogy hol voltak, mit csináltak. Eszembe nem jutott, hogy rákérdezzek, volt e velük felnőtt, mivel nekem ez evidens volt. Véletlenül derült ki. Itthon vette észre, hogy nincs meg a telefonja, én meg mondtam, felhivom a barátnője anyját, háta ő tette bele a saját táskájába, amikor átöltöztek. Akkor derült ki, hogy anyuka nem volt ott, se sehol máshol, csak szállította őket.
Egy 12 éves lehet még borzasztóan gyerekes, felelőtlen.
Viszont vannak olyan 12 évesek, akik nagyon is
felelősségtudatos, intelligensek és sokaknak már a
gondolkodásuk egészen felnőttes. Viszont ha az anyuka
azt mondta, hogy felügyelet alatt lesznek, akkor nem
teheti ki csak úgy a bevásárlóközpontba a lányokat és
majd valamikor értük jön. Ha felelősséget vállalt
értük, akkor bizony vigyázzon is rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!