Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek engedjem meg a 14...

Szerintetek engedjem meg a 14 éves lányomnak hogy csinálják vagy nagyon elhamarkodom?

Figyelt kérdés

Ma azzal jött haza a lányom hogy el-e engedném hétvégén őt a barátja házukba ugyanis a szüleik valamilyen esti bálba mennek. De épp kapott egy sms-t a lányom a barátjától amiben ez állt: "cija cicukám, gyere skypezni ott egyet dumálhatu.Unk..hidd el sosem fogod elfelejteni az 1.-őt és bébikém légy jóó... puxu cicmic"

Nagyon köszönöm a válaszokat de nemtudom hogy mit csináljak. Mondta mhogy holnapig átgondlom. A barátja 16 éves.

2010. ápr. 15. 19:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
27 éves vagyok, maholnap anyuka. Egyet értek sokmindenben az előttem szólókkal. Egy azonban biztos. Nem tudod befolyásolni, csak védeni. Ha meg akarja tenni, meg fogja tenni. Ha Ezzel a sráccal akarja megtenni, ezzel fogja. Beszélgess vele, mint egy lány a másik lánnyal, adj óvszert, és tanácsot, hogy lazítson közben,és várja el a megfelelő idejű előjátékot, hogy sikerüljön felizgulnia annyira, hogy ne legyen rémes... aztán meglátod, mi lesz. A csalódásoktól nem tudod megóvni, de mellette lehetsz, ha mégis átéli. El kell követnie a saját hibáit, te csak támasz vagy, nem teremőr! Ha eljutsz oda,hogy tiltod, és hazudni fog neked, akkor még utólag sem tudod támogatni,vagy védeni. Ezt kell elkerülni. NE a szextől féltsd, hanem ha baja van, egyedül lesz, vagy nem a megfelelő emberhez fordul. Ez a nagyobbik baj ilyen esetben, szerintem. Sok szerencsét a beszélgetéshez!
2010. ápr. 16. 14:58
 12/25 anonim ***** válasza:

Elég nehéz helyzet lehet. Ugyan én még nem vagyok anyuka, de szerintem ez minden korban nehéz lehet akár néhány év múlva is.

Egyetértek azokkal, akik azt mondják beszéld meg vele és inkább próbálj tanácsot adni, mert ha tiltod inkább csak elvadul és később azt se tudod mi van vele.

Kb. eddig nevelhetted, most reménykedj benne, hogy jól csináltad :)

És én nem árulnám el, hogy véletlenül láttam az sms-t (ugye véletlenül láttad) és soha többet nem nézném meg a telefonját.

28/L

2010. ápr. 16. 16:09
 13/25 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki válaszolt. beszélgettünk erről a dologról. azt mondja fognak védekezni meg minden de én nem nagyon bízok abban a srácban. érettnek mondhatom. hát az lesz a vége hogy elengedem. emígy azért tudom mert épp amikor ment a boltba akkor a telefonját otthon hagyta és épp abban a pillanatban jött egy sms.
2010. ápr. 16. 16:38
 14/25 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem már az is szuper, hogy tudsz róla, mielőtt megtörténne... támogasd női tanácsokkal és fortélyokkal, ha már mindenképp meg akarja tenni, legyen jó élmény! Nem csak a gumi a fontos, hanem a taktikai dolgok is, legyél laza, és vidd el egy csajos délutánra, igyatok valahol egy koktélt, üljetek be egy sarokba és beszélgessetek egyet, talán tudsz neki olyanokat mondani, amiknek később hasznát veszi. Nincs más választásod. Nem maradhatsz anyuci, kicsit barátnőnek kell lenned, mert ki fog zárni a történtekből és akkor sokkal rosszabb lesz.
2010. ápr. 16. 17:22
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
Nem a barátnője vagy hanem az anyja! Valószínű a lányodnak fogalma sincs róla mit tesz, az smsből is eléggé úgy tűnik mintha a fiú vette volna rá az egészre és győzködte volna. Az én véleményem az, hogy 14 éves lánynak nem való még a barátnál ott alvás sem, nemhogy a szex. És ha te nem tiltasz neki akkor ki tiltson? Én nem tudom ennyire nincs tekintélye manapság a szülőknek? Persze akkor minden hóbortját majd rögtön megengeded mert a tiltás nem vezet eredményre? Beszélgess el vele, kultúráltan, mondd el az érveid, hogy miért nem engeded. Majd ha felelősségteljesen tud a jövőjéről dönteni akkor elkezdhet szexelni is, ami nem gyereknek való.
2010. ápr. 16. 20:43
 16/25 anonim ***** válasza:
79%

utolsóval egyetértek, kivéve egyvalamit. egy 14 éves lány szerintem már nem gyerek (ezért is írtam egy előző válaszomban, hogy nagyon nagy különbség lehet két 14 éves között). nagyon sok anya-lánya konfliktus oka az, hogy a szülő ezt képtelen belátni. nyilván nem is felnőtt még, hanem kamasz, de az már nem gyerek.

és az anyukája nagyon jól teszi, hogy nem kezeli annak, mert onnan kezdődne a hazudozás és elhidegülés.

2010. ápr. 16. 22:03
 17/25 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ne tiltsd!!!Úgyis megteszi ha tiltod...Inkább állj mellé segíts neki mindenben!: )
2010. ápr. 17. 10:04
 18/25 A kérdező kommentje:
megengedtem neki. beszélgettünk és szívesen fogadta tanácsaimat is mostmár. köszönöm mindenkienk :)
2010. ápr. 17. 12:30
 19/25 anonim ***** válasza:
47%
Az ottalvast tilthatod, de az, hogy mikor fekszik le a baratjaval nem a te dontesed, hanem az ove. Hadd dontson mar a sajat eleterol az a lany.
2010. ápr. 18. 01:14
 20/25 anonim ***** válasza:
66%
Igaza volt aki azt írta,hogyha nem engeded el ,attól a szexet nemtudod megakadályozni és a felvilágositás,és a bizalmába férkőzéls sokkal fontosabb. Ja és miért olvasod el az smseit? Bunkóság.
2010. ápr. 18. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!