Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Volna-e esélye egy idegennek...

KJUsul kérdése:

Volna-e esélye egy idegennek egy 14 éves lány örökbefogadására aki hozzá menekülne otthonról?

Figyelt kérdés

A lány tehát elmenekülne az apai terror elől (folyamatos szitkozódás, ringyózás, a keze is eljár, az apa alkoholista, nem törődik a lánnyal, szökőévenként egyszer szánja el magát, hogy valamit tegyen is érte) otthonról egy idegenhez, aki apjaként nevelné. Az illetőnek van érvényes örökbefogadási engedélye, letette a vizsgát stb.

Ha az apa a lányát rendőrséggel kerestetné, akkor a befogadóra, ez milyen jogi, büntetőjogi stb következménnyel járna? Volna-e esélye ezek után a lány örökbe fogadására, ha az apa alkalmatlansága bebizonyosodik?

2016. júl. 9. 22:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Már irtam max állami gondozásba kerülne. Ennnél gázabb helyzetekben sem veszik el a szülö jogait teljesen. Az állami gondozásban levö gyerekek java hasonlo okok miatt van bent, ha a szülö küld évente egy képeslapot már az is kapcsolattartásnak minösül és marad a gyerek állami gondozásban. Ami szerintem gyalázatos mert az öt év alatti gyerekekért tömegesen sorbaállnak az örökbefogadók.

Nagykorusitani meg csak akkor lehet ha megházasodik. Nehezen adják meg rá az engedélyt, ott sem feltétlen elég a szülö alkalmatlansága.

2016. júl. 11. 00:23
 12/12 A kérdező kommentje:
Az anyja jogait már kicsi korában megvonták, mert rendszeresen verte csecsemő korában a kislányt. Gyógyszeres kezelés alatt áll folyamatosan. Ezért neveli az alkoholista apja egyedül. Nem akarok többet erről mondani, csak annyit, hogy az apa alkalmatlansága könnyen bizonyítható. Amiket leírtam, az a jéghegy csúcsa csak. Mindegy, lényeg, hogy azóta sikerült lebeszélnem a szökésről. Talán kibírja 16 éves koráig...
2016. júl. 11. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!