Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most komolyan ezért vagyok...

Most komolyan ezért vagyok elkényeztetve?

Figyelt kérdés

Anya születésem óta egyedül nevel, egyke gyerek vagyok.

Most ballagok 8.-ból.

Ballagás után beülünk egy étterembe (30nm2-es a lakásunk még mi is alig férünk el), jönnek a nagyszüleim, 2 nagynénim, keresztszüleim és 3 barátunk. Mama szerint felesleges ballagási "bulit" tartani meg felesleges ennyi vendéget meghìvni illetve azt mondta anyától "mindent kapok". Most csak irigy mert neki alig van pénze? Vagy szimpla rosszindulat?

2016. máj. 30. 13:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ne vedd így a szívedre. Az öregek más világban éltek, csóróság volt, ott spóroltak, ahol tudtak. Úgy van vele mamád, hogy miért költötök el egy étteremben 30 ezer forintot (minimum), amikor azt másra, hasznosabbra is lehetne költeni.

Az öregek így gondolkodnak, nem lehet őket megváltoztatni.

Gondolom itt anyukádat sajnálja, mert úgy van vele, hogy ő megad neked mindent, azért a pénzért keményen megdolgozik és még azt is rád költi, vagyis a te bulidra.

Nem kell vele foglalkozni, de nem is haragudj rá.

Nekem már 2 gyerekem van, az én nagypapám mindig morgott, amikor szülinapi bulikat csináltunk a lányoknak tortával, sütivel, ebéddel, ajándékokkal, hogy minek ez a felhajtás. Az ő idejükben ez nem volt divat, ilyenekre sajnálják a pénzt.

2016. máj. 30. 13:55
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

Nem biztos, hogy rossz indulat, hanem vannak emberek - köztük én is - akiknek ezek a megünneplések nem fontosak, és vannak fontosabb dolgok, amire pénzt lehet kiadni. Kivéve persze a nagyobb események, pl egy sikeres érettségi, diploma megszerzése.

DE! Ha te szeretsz mindent megünnepelni, van rá pénz, és ráadásul van is mit (mert csillagos 5-össel végeztél és nem 2-essel, mivel egy 2-es 3-as bizit nem nagyon ünnepelnék), akkor ne agyalj ilyeneken, rendezz bulit. 34L

2016. máj. 30. 13:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd rá! ;)

A nagyszuülők egy bizonyos kor utaán mindentmondanak. Mostantoól nem iírok eékezettel, mert vmi nem stimmel veke, bocsi:D Szoval a nagyid megmondja a tutit es elvarja, hogy azt csinaljatok amit mond. Ne gondolkozz rajta, higy miert!

Egyszer meg lehet tenni, egy ilyen nagy unnepsegen, hogy ballagas etterembe menni a szeretteinkkel. Anyukad sem ellenezte nem? Akkor meg miert szol bele?? Ne torodj vele, csak erezed jol magad!;)

Am eén is most ballagok 8.-boól :)

2016. máj. 30. 13:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz vele. Ennyi neked is jár.
2016. máj. 30. 14:03
 5/10 anonim ***** válasza:
42%

8.-ból elballagni nem érdem, hanem a minimum (vagy még annál is kevesebb). Szóval ezt tekintve tényleg felesleges.

Nem rosszindulat, csak nem érti, hogy minek kell erre egyáltalán költeni.

2016. máj. 30. 14:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Ugyan már... Ne foglalkozz vele. Nekem is volt ballagási "bulim" amikor 8.-ból (és amikor szakközépből is). Szűk család volt ott kb. 20-25-en voltunk. ( már nem emlékszem, nem is most volt, meg azóta sokan meg is haltak). Na de témára visszatérve. Kisfiam igaz még kicsi, most megy suliba. DE már megbeszéltük férjemmel, hogy tuti, hogy nem fogok a lakásba eszetlenkedni (panel), rohangálni, hogy kinek mi kell stb. Nem beszélve arról, hogy pici konyha, nem túl nagy nappali. Elmegyünk majd egy étterembe mi is és kész. Így senki nem lesz idegbajos (főleg én) , és mindenki elfér majd kényelmesen.
2016. máj. 31. 20:03
 7/10 anonim ***** válasza:
Tényleg ne foglalkozz vele, nem érdemes. Más világban élt, máshogy látja a dolgokat. Mondjuk barátokat én sem hívnék. Az ebéd az amolyan formális dolog.
2016. máj. 31. 22:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Magának a nyolcadikos ballagásnak az ünneplését sem értem, de manapság már az is nagy dolog, hogy a gyerek elballagott az óvodából. Erről nem tehetsz se te, se a szüleid. Ez meg nem nagy felhajtás, ennyit megérdemelsz, tényleg. Nem akar szerintem rosszat a mamád, csak ő még más világban nőtt fel.

Az én gimis ballagásom is étteremben volt, kb. 35 vendéggel, megünnepeltük és kész. Sokkal komolyabb dolgok is történnek mások ballagásán, de nem nézem le meg semmi, ők ezt engedhetik meg és kész.

2016. jún. 1. 11:24
 9/10 anonim ***** válasza:

nekem is volt ilyen buli 8. és 12. után is. diplomaosztó után is biztosan lesz. nem én találtam ki, a szüleim szerették volna.

szerintem ne érezd magad rosszul. ha a mama ennyire ellenzi,akkor nem kell jönnie. pont

2016. jún. 1. 11:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Van egy ok, amire összejön a felnőtt rokonság. Legközelebb négy év múlva lesz ilyen, ez szerintem vállalható.

Sőt nem számít elkényeztetésnek egyáltalán.

De azért a nagyival ne vitatkozz , ahogy írták más világ, más gondolkodás.

Örülj, hogy ennyien találkozhattok. Jó lesz!

2016. jún. 1. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!