Szülők ti mennyire szóltok bele, hogy a 18 éves gyereketek mire költi a saját pénzét?
nem igen értek egyet azzal, h arra költse, amire akarja.
Ha otthon él, akkor mondjuk (szerintem) nagyon taplóság megvenni mondjuk 40.000ért egy hangfalszettet, miközben az apja nem tudja, mikor vállaljon még pluszmunkát, hogy legyen pénzük. Sógorom 20 évesen ezt csinálta, és nem értette, hogy szerintem ez miért problémás.
Otthon lakik, semmit sem segít, könyörögni kell neki, hogy megmozduljon, stb...
szóval nem mindegy, milyen a családi háttér, amellé a 'saját' pénz mellé
Az hogy 18 éves, nem jelent semmit.
Ha teljes állásban dolgozik, és el tudná magát tartani, de azzal segítem hogy itthon él, akkor is szólnék, ha szerintem nem gazdálkodik bölcsen, vagy egyszerűen elkérném a rezsi és kajarészét, hogy érezze az arányokat.
Ha mondjuk tanul, és a havi apanázsát elszórja aztán, két hétig hóvége van nála, akkor hagynám egy kicsit a saját levében főni, hogy gyűjtsön egy kis élettapasztalatot.
Ha középiskolás, és diákmunkából, meg ajándékokból van egy kis pénze, akkor hacsak nem emeletes hülyeséget akar venni, akkor ráhagynám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!