Szülők, ti ugyanúgy kiakadnátok mindkét esetben? (tini terhesség)
Igaz, kamasz vagyok, de ez csupán egy elméleti kérdés! Az első eset, hogy a lányatok fél éve együtt van a párjával, óvszerrel védekeztek, mégis beütött a baj. Nem vették észre, h kiszakadt volna a gumi, de teherbe esett (sajnos hallottam ilyenről).
A második, ha a lány alkalmi szex kapcsolatból lett várandós, ugyan ennyi évesen.
Mindkét esetben egyformán lennétek rá mérgesek? Meg tudnátok bocsátani ezt valaha gyermeket élnek?
Attól függ, hogy az alkalmi szexkapcsolatban is ugyanúgy védekezett-e.
Mert az "apukának" így is úgy is felelősséget kell vállalnia.
A szex felelősséggel jár. Mindkét esetben. Erre emlékeztetném.
A gyerekemnek nyilván megbocsájtanék.
És azért nem mindegy, a tini mennyire tini. 16-17 évesen szerintem nem kéne.
"Nem vették észre, h kiszakadt volna a gumi, de teherbe esett "
Ha őszinteségi rohamot kap, ilyenkor általában kiderül, hogy nem húzták fel időben, idő előtt levették, volt kicsit anélkül odateszem, kicsit beteszem.... stb.
Nem olyan könnyű rendeltetésszerű óvszerhasználattal teherbe esni.
Ha lecsúszik, kifolyik...stb. azért van, mert nem fogja meg, amikor kiveszi, pedig kell.
A kiszakadás is 99,99 %-ban a felhasználó hibája. Nem szorították ki a levegőt, nem vízbázisú síkosítót használtak, nem használtak síkosítót és a természetes síkosítás kevés volt, műköröm, vadulás, túl hosszú használat, elélvezés után még tovább használták pár lökésig...stb.
Akár gyógyszer, akár óvszer, akár más... nem tapsolnám meg, ha bármilyen körülmény mellett teherbe esne (mert lehet úgy védekezni, hogy ne legyen. Duplán ha kell).
Az apa kiléte csak annyiban számít, hogyha meg akarná tartani, támaszkodhat-e rá is.
Egyébként segíteném a döntés meghozatalában és utána is (helyette viszont nem nevelném, ha megtartja), de nem dicsérném meg. Haragudnék? Valószínűleg, de nem jobban egyik esetben sem és gyorsan átvenné az érzés helyét a megoldáskeresés.
Természetesen meg tudnék bocsánati, bármelyik esetben. Én is voltam fiatal, szakadt ki gumi, paráztam is rendesen,úgyhogy mélyen át tudom érezni a helyzetet. Ilyenkor az embernek nem letolásra, meg szidásra van szüksége, hanem együttérzésre.
Egy anya meg BÁRMIT meg tud bocsátani a gyermekének. Én legalábbis bármit meg tudnék. (Szélsőséges esetben még akár súlyos bűntényt is. Ez pedig messze nem az a kategória.)
"Alkalmi kufircolás esetén rosszabb a dolog mert nem támaszkodhat az apára."
Gondolod a fél éve tartó kapcsolatra számíthat egy kamasz? Szerintem nagyon minimális eséllyel.
Anyagilag meg így is úgy is támogatni kell őt, mindegy, hogy alkalmi vagy "tartós" kapcsolatból születik a pici (már ha megszületik).
Ha nagyon fiatalon történne ez vele, én segítenék felnevelni a kicsit, és támogatnám, hogy a gyerekem folytassa a tanulmányait. Nem haragudnék rá, ilyen előfordulhat.
Másrészt ha kiszakad a gumi, irány a nőgyógyász és esemény utáni tabletta még segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!