Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kerékpártúrára ti kötelezővé...

Kerékpártúrára ti kötelezővé tennétek a lányotolnak a sisakot?

Figyelt kérdés
Tavasszal több túrára tervezünk menni és gondoltam hogy idéntől már sisakban fogunk lenni. Nem tetszik neki az ötlet mert cikinek tartja egy kicsit de ha azt mondom hogy hordania kell akkor fel fogja venni! Ti kötelezővé tennétek? 16 éves lányról van szó!
2016. márc. 6. 10:52
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Én ezt most tettem fel először!
2016. márc. 6. 22:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Kicsit ecseteld neki a koponyasérülés esetleges következményeit. Interneten biztos találsz képeket.

Hitelesebb leszel, ha elismered, hogy ez se 100% biztonságot. Ha a nyakát töri, még így is lehet belőle négy végtag bénult, aki élethossziglan ápolásra szorul.

Az agysérülés veszélye viszont számottevően csökkenthető.

[link]

2016. márc. 7. 09:28
 13/15 anonim válasza:
persze! az a minimum hogy sisakban legyen ha bringáztok akkor is ha esik az eső és akkor is ha 45 fok van. a biztonság az első! Én is a lányomnak (17) kötelezővé tettem tavaly. Először hisztizett de abba kellett lennie és már nagyon jól megszokta és mindi hordja is.
2016. márc. 7. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
Persze, sima úton is lazán megb.zhatnak a zsaruk, ha nincs, mivel KÖTELEZŐ!
2016. márc. 8. 11:08
 15/15 Alex Fly ***** válasza:

T. Utolsó hozzászóló! Nem kellene minden alap nélküli kapitális baromságokat tényként kijelenteni. Természetesen kerékpáron nem kötelező a sisak (kivétel az UCI kerékpársportok, illetve ahol a szervezők kötelezővé teszik; azonban itt most nem versenyről van szó).

A kérdésre válaszolva én nem szoktam sisakot hordani, de van, amikor felveszem. És ha egy 16 éves gyereknek azt monja a szülő, hogy felveszi a sisakot, akkor felveszi és nincs apelláta. Bármi történik, a felelősség a felnőtté.

2016. márc. 10. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!