Ti engednétek 14 éves lányotoknak hogy cigizzen meg kávézzon?
Igaz, én nem vagyok még szülő, de úgy gondolom, hogy egyiktől sem tiltanám kifejezetten a gyerekem, inkább megpróbálnám elmagyarázni, hogy miért nem helyeslem a fenti dolgokat.
Cigi esetén hozzá tenném, hogy erre külön pénzt nem fog kapni, és hogy a házban, illetve a társaságomban nem dohányozhat.
Egyébként tényleg hülyeség, hogy nem cigiző családban nagy eséllyel a gyerek sem fog cigizni. Nekem nem cigiznek a szüleim (+ anyukám testvérei sem (apu egyke)), sőt még a nagyszüleim sem cigiznek/cigiztek (pedig anno igen nagy divat volt, mint tudjuk), mégis én éppen 14 évesen már nagyban cigiztem. Pedig tényleg, a családi körben kb. 0 példát láttam erre, és mégis. Totálisan társaságfüggő, a gyerekeket leginkább a barátaik viszik bele az ilyen rosszaságokba. :D
Ha valaki nem szív túl sokat (és a kamaszok többsége azért még nem egy nagy függő), akkor a pénzt is simán össze lehet rá szedni. Én pl. heti 1-2 doboz cigivel mindig is jól elvoltam, ennyi pont kijött a kajapénzemből is, koplalni meg mindig is jól tudtam.
#20-as válaszolónak :)
Középiskolás vagyok, 17 éves làny, jól tanulok, versenyszerűen táncolok, nem járok bulizni, nem dohànyzom... sok barátom van, kiegyensúlyozott életem.
A kérdéshez: abszolút cigiellenes családban élek, senki nem dohànyzik, és nálam bevállt a jó pèlda ragadós-elv, eszembe se jutott soha. Viszont kávét inni néha szoktam, bár én az ízét is nagyon szeretem :)
Biztos, hogy ezzel ma válaszommal közfelháborodás váltok ki, de megengedném neki.
Én 13 évesen kezdtem el cigizni. Természetesen tiltották, de akkor már csak azért is szívtam.
Elmagyaráznám neki, hogy mennyire káros, hogy belehalhat stb... és ha ennek ellenére cigizni akarna, hát hadd szívja. Magamból kiindulva úgyse tudnám eltiltani tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!