Ti engednétek 14 éves lányotoknak hogy cigizzen meg kávézzon?
Nem, de elbeszélgetnék vele, hogy ettől nem is fog felnőtté válni.
Tudod, mi az igazán felnőttes? A korai lefekvés!!
Abszolút a kamaszok meg a fiatalok sajátja, hogy nem akarnak lefeküdni aludni, hajnalig buliznak/telefonoznak, mert az tök menő. Szerintük, valami számomra érthetetlen indokból...
Nézzük meg a felnőtteket: a legjobb nap a héten, ha a gyerekek hagynak időben vacsorázni, fürdeni, és kilenckor már aludhatsz, és reggel pihenten ébredsz. Én legalább is úgy kelek fel este fél tízkor a hisztiző gyerekhez, mintha a fogamat húznák, és alig várom, hogy újra ágyban legyek.
Álmaim netovábbja, hogy hazaérek a melóból, és húzok aludni, és reggelig senki se szól hozzám.
:D
Előző.
"
Abszolút a kamaszok meg a fiatalok sajátja, hogy nem akarnak lefeküdni aludni, hajnalig buliznak/telefonoznak, mert az tök menő. Szerintük, valami számomra érthetetlen indokból... "
Talán azért, mert igényük van egy kis szabadidőre, egy kis kikapcsolódásra?
Talán mert néha a suli mellett akarnak azzal is foglalkozni, amit szeretnek?
Egy átlagos gyerek reggel 8-tól du. 2-ig vagy 4-ig suliban van, hazaér, tanul, esetleg segít a házimunkában, nem sok ideje marad saját magára és a kedvteléseire. Ne adj' Isten, egyesek még olyanuk is van, amit "hobbinak" neveznek...
Én is felnőtt vagyok, két kisfiam van, de este 8-9 után, mikor lefeküdtek, sokszor 11-ig, fél 12-ig olvasok, bütykölök, csinálom, amit szeretek.
Igazából te vagy furcsa, hogy nincs igényed a kikapcsolódásra.
Cigi nem ! Kávé felesleges szerintem,bár tejeskávé nem akkora gond. Lányom apja cigizik sajnos,gyűlölöm a cigit.Nem is szívesen viszem oda hozzá őt emiatt. Nekem apám dohányos,én meg pl sosem próbáltam ki és nem is akarom (25 éves leszek). A lányom apja kávézik is,rengeteget,csak cukorral. Párom meg kávé imádó,ő minőségiket iszik,de tejes kávét egyébként.Én is tejeskávézok,bár nekem mindegy kb milyen kávéból van.Nyáron nem iszok viszont tejeskávét,nem esik jól.Egyik öcsém kávézik,14 lesz majd május végén.Tejeskávét iszik,hát az anyja dolga,meg apué,nem enyém.A kávét az íze miatt isszák.Én kávé után is simán alszom,szóval hatása semmi a koffeinnek,az tuti :D
De akárhány férfit megkérdezel,mind azt fogja mondani kb,de legalábbis a 90 %-a,hogy undorító,ha dohányzik egy nő.
13-as !
14-es vagyok.
A kamaszok olyan nagyon fáradtak lehetnek a suliban (suli?! plázában ülés reggel 8-tól du 2-ig...tudom,plázában dolgozom,látom,hogy már reggel 8 előtt bejönnek hátizsákkal,telefonnal,zenével),hogy csakis kikapcsolódniuk kell még hajnal 2-3-ig.Hát nem tudom,én mentem reggel 6-ra dolgozni(fél5-kor keltem),dolgoztam 16-ig,bevásároltam,hazaértem 17-re,megfőztem,gyerekkel törődtem,és igen,örültem hogy ágyat ér az alfelem fél9-kor este.ÉS nem,nem járt az agyam azon hogy kikapcsolódjak.Tény,ha bárki is mondta volna,na menjünk el sétálni egyet,mentem volna.
DE nem,a mai fiatalok többsége nem is jár be iskolába,bunkó kis sz.rdarabok,akik nem állnak fel az öregaaszonynak,akisgyerekesnek,a terhesnek.Nyilván van kivétel egyébként,öcsém majdnem 14 évesen kitűnő tanuló,sosem lógott még suliból,mellette heti 2x karate,1x angol,1x basszusgitár óra,1x továbbtanulási felkészítő órák.De ritka manapság az ilyen gyerek.Ja ! És nem hajnalban fekszik le aludni,hanem 9-kor. Mehet barátaihoz is egész nyugodtan,úgy van nevelve,hoyg ha tanulnivalója van,eszébe se jut menni barátokhoz ahelyett.
Én pl írtam,hogy 25 leszek,mai fiatal vagyok. Nem ültem a plázában iskola helyett,nem jártam el bulizni sem.Nem cigiztem.20 éves koromtól nem is a szüleimmel éltem,tehát nem a nyakukon ültem.
De egyébként életcélt kéne adni a mai fiataloknak,és nem a lógáson,bulin,pián,pasikon/csajokon járna az eszük,na meg a cigin,drogon,bármin.
ÉS párom sem bulizgatott sosem,ő pl utazni,kocsikázni,kávézni,kirándulni,túrázni szeretett mindigis.De neki voltak céljai,el is érte.Mérnökként dolgozik,egyetemi végzettséggel.Támogat engem ő is,szülei is,hogy tanuljak én is több szakmát,ne higyjem azt,hogy gyerekkel és érettségivel semmit nem kezdhetek már.Márciustól megyek egy szuper munkahelyre is,mellé szeptembertől suliba is,mellette ha jól menne a dolog,lenne kistesó is majd,suli után pedig nyelvet tanulnék.Nekem vannak céljaim legalább,sajnos 14 évesen nem voltak,de ettől független se züllöttem el,csak nem tudtam mihez kezdjek majd.Szóval nem,a züllés nem a fiatalság velejárója sem most,se régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!