Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lánynak korai körömlak...

12 éves lánynak korai körömlakkot venni?

Figyelt kérdés
Lányom karácsonyra ruhákat kért, ezeket többnyire együtt vesszük meg. Viszont, hogy valami meglepetés is legyen a fa alatt, arra gondoltam, hogy egy dobozba veszek mindenféle lányos apróságot. Pár karkötő, nyaklánc és körömlakkok. Emlékeim szerint ennyi idősen én is lakkoztam a körmöm, szerintem ebben nincsen semmi rossz. A férjem szerint viszont ez korai, egy 6. osztályos lány még ne fesse a körmét. Így most elbizonytalanodtam. Tényleg korai lenne? Szerintetek?
2015. dec. 4. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
62%
nem korai. mostanában már az ovisok is festik a körmük. de a suli miatt jobb lenne, ha valami nem túl erős színűt vennél, azt lehet ott nem engedik meg. meg talán egy szempillaspirált is vehetsz neki, ilyenkor már normális nagyon enyhén sminkelni (azaz csak a szempillaspirál szerintem nem baj).
2015. dec. 4. 10:48
 2/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem korai. Szeretnek az ilyen korú lányok ilyesmivel pepecselni, én is lakkoztam már ilyenkor a körmömet, nagyon menőnek éreztem :-)
2015. dec. 4. 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:
23%
Nem tartom korainak. Iskolába csak nagyon halvány színűt engednék, de hétvégén, szünetekben kísérletezhetne ahogy szeretne.
2015. dec. 4. 11:10
 4/11 anonim ***** válasza:
27%

Csak azért mert te már festetted ennyi idősen, ezért neki is kell?

Nem vennék.

Ha látnám, hogy érdekli, szeretné, ácsingózik, akkor igen (otthonra), de egyébként nem. Örülök, ha minél később kezdi ezt is, mint ahogy a sminkelést is.

2015. dec. 4. 11:17
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
12 évesen még kislány nagyon. Ha ő akarná, otthonra hétvégén kifesthené a körmeit valami halvánnyal, de általános iskolában ne akarja még magát pingálni sehogyan. Inkább akkor valami jó illatú parfümöt adj neki.
2015. dec. 4. 11:53
 6/11 anonim ***** válasza:
74%
Nem korai.
2015. dec. 4. 14:14
 7/11 anonim ***** válasza:
49%
Nem korai egyáltalán szerintem.:) Csak szépen fesse/fesd ki neki :)
2015. dec. 4. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem korai, de úgy nem vennék, hogy a kislány még nem említette, hogy szeretne ilyeneket. Nem minden lány szeret körmöt lakkozni, nem mindegyiket érdekli az ilyesmi, vagy nem ilyen idős korban kezdi el érdekelni.

Egyébként meg nem tudom, hogy manapság az iskolákban mennyire engedik a körömlakkozást. Amikor én voltam ennyi idős (16 éve), akkor nálunk a suliban tilos volt a lakkozott köröm, maximum a színtelenért nem szóltak, mert nyilván nem nézték végig minden gyerek körmét, de ha volt bármi színe, és észrevették, akkor beírást adtak érte, és másnapra le kellett mosni. Igaz, nálunk a gimnáziumban is így volt, de az egy irreálisan szigorú hely volt, utána átmentem máshova, ahol már a kutya nem foglalkozott vele. De általánosban még a legtöbb suliban szóltak érte, nem csak az enyémben.

Mostanában nem tudom, hogy megy ez, nekem fiam van, ő nem lakkozza a körmét, és nem figyeltem, hogy az osztálytársai lakkozzák-e. Mondjuk ők még csak másodikosok. De szerintem mostanában már nem veszik ezt olyan szigorúan a legtöbb suliban.

2015. dec. 5. 19:29
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem korai, de csak akkor vennék neki, ha ő kéri.
2015. dec. 5. 21:51
 10/11 anonim ***** válasza:
59%
Mi lenne ezen korai? De komolyan. A színes körmön mi a korhatáros? Sok ismerősöm az ovis kislánya körmét is kifesti, mi ezzel a gond? o.O
2015. dec. 6. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!