16 éves gyereknél ez normális?
Én is ilyen voltam. Valahogy nálunk otthon így volt h nekem nem kellett csinálnom semmit. Főleg a kamasz korban szerintem sokan inkább távolodnak a szülőktől, nem állnak oda hogy na én most főzni akarok, meg idejük sincs, én pl. nagyon erős gimibe jártam, hétköznap 5 perc időm nem lett volna főzni, max hétvégén egy kevés meg persze nyári szünetben.
Ez egyébként szerintem nem a gyerek hibája hanem a szülőé is.
32N
Én is felnőtt fejjel tanultam meg főzni, mert anyukám nem szerette, ha a lába alatt voltam a konyhában. Mondjuk a portörlés az én feladatom volt.
Nagylányom is olyan, mint amit a kérdésedben írtál, bár ő már 18. Tudom, ez valahol az én hibám, nem kényszerítettem rá dolgokra, ő meg nem érdeklődött irántuk. A szobája kiporszívózása az ő dolga, ezen kívül más nem.
Hosszú évek óta nincs munkahelyem, itthon vagyok, belefér hát, hogy kitakarítsak, amíg a gyerekek suliban vannak.
Igaz, két kisebb csemetém szívesen részt vesz a konyhai munkákban, "önként és dalolva", egyszerűen azért, mert érdekli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!