Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Közel 18 éves vagyok, miért...

Közel 18 éves vagyok, miért akar szabályokat felállítani?

Figyelt kérdés

A szüleim még kiskoromban elváltak, hol anyánál vagyok, hol apánál.

Apának lett nemrég egy új élettársa, aki más, mint az eddigiek. Túl van a harmincon és borzasztóan idegesítő.

Próbál szabályokat felállítani nekem, de nem értem, hogy miért. Olyanokba szól bele, amihez semmi köze nincs. Pl. hogy miért járok éjszaka haza hétköznap, vagy miért nem járok rendesen iskolába, de a legjobb tegnap volt, mikor leállt velem veszekedni, hogy miért eszek jégkrémet vacsorára.

Ő más közegből származik, mint mi és nem fogja fel, hogy az életünk is más. Van egy lánya, akit teljesen máshogy nevel, mint ahogy én felnőttem és képtelen felfogni, hogy neki nincs beleszólása az életembe, sosem fogok úgy viselkedni, mint az ő gyereke.

2015. dec. 3. 18:29
1 2
 11/11 klopusz ***** válasza:
Szerintem neki úgy kellene bánni veled, ahogy apukáddal szoktál. Végül is te és apud tudjátok, hogyan alakítottátok az eddigi életeteket, és neki akármilyen nehéz, el kell fogadnia, hogy ő az új a "csapatban", tehát neki (is) alkalmazkodnia kell. Mondjuk apukád is felhívhatná az élettársa figyelmét erre - feltéve, ha tud ezekről a dolgokról.
2015. dec. 4. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!