Szülők, mennyire engednétek 15-16 éves lányotokat 180 km-re lévő középiskolába ahova nem jár közvetlen tömegközlekedés és kb.5 perc van átszállásra?
Sokat olvasgatok hogy nem nagyon engedik a szülők a gyermeküket koleszba. Az én anyám simán elenged, inkább ő küld hogy menjek. Megbarátkoztam hogy koleszos leszek mert ott kötelező (és nem, nem vallásos suli), viszont nem jár közvetlenül se busz se vonat (nekünk meg nincs kocsink) így át kell szállni amire kb. 5 percem van+még a városba helyjárat amitől félek. Szigorú, nehéz iskola. A suliba nagyon sok fiú van de lányok is járnak oda. 9. osztály 1. félévébe nincs kimenő a koleszból. Nem Budapestről van szó, az ország keleti részén található nagyváros.
Kíváncsi vagyok hogy a szülők mennyire engednék meg.
Az én anyám nagyon szeretné hogy odajárjak (bár megtudom érteni mert ott szigor, rend, fegyelem van pedig nincs velem probléma, jó tanuló vagyok, jó a magatartásom)
Itt inkább az a probléma, hogy TE félsz a közlekedéstől. Beszéljétek meg!
Kérd, hogy az elején kísérjenek el párszor!
Szeretnék odajárni szóval ezzel nincs gond :)
Igen lehet megkérem anyát hogy párszor kísérjen el, bár drága lesz mert velem 90%-ossal utazik nélkülem meg egésszel :/
Én olyan iskolában tanitok, ahol nagyon sok a kollégista, sőt sokszor én is vonatoztam oda. Meg fogod szokni hidd el, sosem mész majd egyedül, hiszen a gyerekek az ország különböző régióiból általában egyszerre mennek majd, hiszen vasárnap egy bizonyos ideig be kell érni a kollégiumba.
Nálunk a gyerkőcök már nagyon hozzászoktak az utazáshoz, egyedül azt utálják, ha késnek a vonatok. :)
Szóval hajrá, majd szerzel barátokat, és sokkal könnyebb lesz! :)
Előző vagyok. Elnézést a sok szóismétlésért, késő van már... :)
Ahol laksz, onnan esetleg más diák megy az általad kinézett suliba? Az lenne az igazi, ha végig együtt tudnál menni valakivel. Legalábbis az elején.
Vagyis van rá esély hogy odamegy de ő inkább Pestre szeretne menni
Nekem is késő van már :D
4-es vagyok.
Azt írtam, hogy egy bizonyos ideig be kell érni a kollégiumba. Nálunk ez este 10 óra, ha netán utána ér be egy gyerek valami miatt, azt a szülőnek jelezni kell, de ez nem jellemző, akkor inkább visszamegy reggel.
És mivel a gyerekek az ország több részéből is jönnek, távolról is, a tapasztalat azt mutatja, hogy a nagyobb csomópontokon mindig találkoznak (pl. Miskolcon, Füzesabonyban, Pesten, stb), és onnan együtt jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!