A szüleim nem akarják, hogy programozó legyek. Mit tehetnék?
A programozó remek választás, folyamatosan fejlődő szakma, rengeteg lehetőséged lesz, valószínűleg nem lesz majd olyan gondod hogy nem találsz munkát vagy nem élsz meg a fizetésedből. Már gimnázium alatt is megtanulhatsz rengeteg mindent, vannak ingyenes netes tanfolyamok. Az egyik évfolyamtársam így tanult meg telefonos alkalmazást fejleszteni.
Mit tegyél? Tanulj rengeteget, érd el a lehető legjobb eredményeket a fontos tárgyakban, mellé ha van időd végezz ilyen tanfolyamokat, vagy magadtól fejleszd az informatikai tudásod. Akár el is kezdhetsz dolgozni gimnázium alatt, kevesebb pénzért kis programozói munkák is vannak. Tanulj tovább, és gyakorlatilag csinálj amit akarsz. Külföldön és itthon is fogsz tudni érvényesülni, keress munkát már diploma előtt, szerezz ösztöndíjakat, költözz el otthonról. Ez már a te életed, és úgy látom teljesen jó utat választottál, kár lenne feladni.
Fura a szüleid hozzáállása.
Én még be sem fejeztem a tanulást (ez a 3. évem proginfon) és suli mellett keresek havi 230-at. Ez nem olyan rossz diploma nélkül, 21 évesen :)
Ne hagyd, hogy ők döntsék el, hogy mi legyen belőled. Ha érdekel és van némi tehetséged is hozzá, akkor csináld!
Kedves kérdező!
Nekem sem akarták sokáig engedni a szüleim, hogy katona legyek. Most már megbarátkoztak vele, sőt, jövőre katonai suliba megyek.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!