Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudom rávenni a 14...

Hogyan tudom rávenni a 14 éves 8. osztályos lányomat, hogy tanuljon?

Figyelt kérdés
Évek óta meg van a célja (kisgyermek gondozó, óvónő szeretne lenni), de nem tanul, nem tesz érte. Felvételi előtt állunk, hármas az átlaga, sajnos az angol nagyon nem megy, idén lehet kettes lesz. Lehetősége volna a tanulásra (külön szoba, rendezett családi háttér) Segítsetek, mert nagyon el vagyok keseredve. Mi lesz ha nem veszik fel sehova?

2015. nov. 5. 08:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Szerintem a testi fenyítés nem megoldás!!!"

Nálam anno használt. 14 évestől ne várd el, hogy felnőttként tanuljon.

A legjobb megoldás az az, hogy leülsz és tanulsz vele.

2015. nov. 8. 01:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Szüleim fóliáznak. Nekem 8 éves korom óta dolgozni kellett a családi vállalkozásban! Eleinte csak keveset (gyomlálás reggeli órákban) később már az egész nyári szünetben reggeltől estig. Meg is mondták, vagy tanulok, vagy ez az élet vár rám. 3 diplomát szereztem... szerintem elég motiváció volt! :) És be kell vallanom akkor igazságtalanságnak éreztem, de sosem lázadtam. Most meg hiányzik, hogy nem töltöm az egész nyarat a családdal (szülők, nagyszülők). Hiszen a munka közben mindent megbeszélhettünk, sok időt töltöttünk együtt! :)
2015. nov. 8. 23:00
 13/13 anonim válasza:

Engem nagyon zavart, mikor a szüleim kérték, hogy tanuljak... Magamtól rájöttem, hogy nem nekik tanulok, hanem természetesen magamnak, és azzal, hogy nem tanulok, semmit nem bizonyítok. Neki kell rájönnie. Ha ez így nem megy, akkor muszáj bekeményíteni... Nekem sokszor vették el a telefonom és a többi cuccom, nem mehettem sehova, csak tanulás, és bár nagyon mérges voltam, és sok helyre elküldtem őket, végül nekem lett jobb... Fura, mert mostanában, ha nem is szeretek tanulni, de sokkal jobb úgy bemenni órára, hogy az ötösért küzdök és nem a kettesért... Félre ne érts, sosem voltam rossz tanuló, általában négyes-ötös, de lehet, hogy benne is sokkal több van...

És előbb is már írták, nincs olyan, hogy nem veszik fel sehova... Ha nem szeret tanulni, akkor szakközép... nekem sok volt osztálytársam akiknek ilyen jegyeik voltak, azok elmentek egy szakiba, és most imádják. Nem azért mentek, hogy tudják az egyenleteket, hanem, hogy azt a szakmát tanulják, ami érdekli őket...

Az a baj, hogy a felvételi borzalmasan közel van, és ha eddig nem jók a pontjai, akkor már csak a felvételivel tudja feljebb vinni... Csináltass vele sokat, a régebbieket, és ne félj megvonni tőle dolgokat. Ő diák, ez lenne a dolga, ha nem teszi, akkor nem kell telefon, stb. Ha te nem csinálnád a munkádat, akkor kirúgnának. Ez van, ezt kell szeretni. Remélem azért tudtam segíteni.. :)

16/L

2015. nov. 12. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!