Van ilyen? Hogy ennyire nem megy? Vagy csak szórakozik velem?
16 éves lányom soha nem volt egy kimagasló tanuló,most bekerült egy elég nehéz gimibe,nem bírja a tanulást.azt mondja,nem tudom megtanulni,nem megy a fejembe,elfelejtem.
főleg az irodalommal küzdünk,már beírattam kollégiumba is(a sulitól 15 km-re lakunk)hogy hátha ott együtt könnyebben megy.
Az én anyukám mindenképpen azt szerette volna, ha kertész leszek. 14 évesen kertészeti szakközépbe kellett járnom, én gimnáziumba vagy közgazdaságiba szerettem volna.
Eredmény: 1-2. ban megbuktam biológiából, kémiából, szeptemberben pótvizsga-átmentem csak ne legyen annyira ciki.
Ahogy leéretségiztem, azonnal más irányban kezdtem el tanulni: irodavezető tanfolyam, könyvelő suli, majd gazdasági mérnök diplomát adó főiskola-és láss csodát-mindenhol osztályelső voltam.
Nemtudom, hogy a lányod milyen irányban tanul, de gondolkodj el, hátha ez lehet a gond, hogy nem szereti azt, amit tanul.
Most 34 éves vagyok és a mai napig gyűlölettel gondolok a középiskolás éveimre.
Ja, kertész azért sem lettem, mert a páromat nem így hívják:))))
2. válaszoló:
Irodalmat még a kisegítőben is tanítanak, az alól nem bújhat ki....
Amúgy a mai oktatási színvonal mellett (néhez gimnáziu ide vagy oda) aki nem tud MINIMÁLIS tanulás mellett 3-as átlagot elérni az agyilag zokni.
Úgyhogy mond meg a kedves lányodnak, hogy vagy lesz szíves megerőltetni magát és legalább 3-asra feltornászni a tanulmányi jegyeit vagy átiratod a habzószájúak közé a gyogyóba. Ha elég határozottan adod ezt elő és el is hiszi, akkor láss csodát, a 3-as menni fog. Mindjárt nem a fiúkon fog járni az esze a görög mitológia helyett "tanulás" közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!