Van itt olyan szülő, akinek a kamasz gyereke falcolja az alkarját?
Én ugyan még nem vagyok szülő, de én is csináltam régebben.
19N
Én is a kamasz gyerek voltam, aki falcolt.
Személy szerint nekem elég nagy önkép zavarom volt, önértékelési problémáim, egy időben attól is féltek, hogy anorexiás vagyok. Így próbáltam levezetni az önutálatot. Még mindig könnyebb volt a fizikai fájdalmat elviselni, mint a pszichikait. Innen indult az egész. Viszont sosem csináltam valaki más miatt, csak akkor, ha magamban csalódtam, ha nem tudtam megfelelni a saját magammal szembeni elvárásaimnak, ami azért gyakori volt. 18L
Én ilyen kamasz voltam, önutálat, depresszió, kisebbrendűség érzése.. odáig fajult, hogy az iskolát is otthagytam 16 évesen. Nálam 2 oka volt mindezeknek, az első a "kapcsolatom" a szüleimmel, ami miatt már gyerekként szenvedtem, sőt ebből állt az egész gyerekkorom, a másik a hormonrendszer, anyagcsere betegségem.
Elmondta miért teszi ezt?
A lányom most 14 éves, nagyjából két éve kezdte el a falcolást.
Öt éve már, hogy elváltunk a férjemmel, nyilván ez is problémát jelentett neki, szóvá is tette. Igazából nem is a válással volt a baja, mert sokat csalódott, meg folyamatosan csalódik az apjában azóta is, hanem az, hogy el kellett adnunk a házat, amiben eddig éltünk, az talán egy biztos pont volt a számára.
Ezek mellett jönnek a kamaszkori problémák, a fiúzás...stb.
Beszélj vele mindenképp. Ne kérdezz rá konkrétan, ha eddig nem tetted még meg, ezután se tedd. Nekem ez amolyan támadás volt, ha valaki rákérdezett. Inkább biztosítsd abban, hogy te mindig ott vagy neki, ha kell, benned megbízhat, bármi is van, megérted, nem fogsz haragudni, ha valamit rosszul csinál. Kérdezd meg, hogy nincs-e valami, ami zavarja, bántja őt, szeretne-e róla beszélni veled vagy inkább mással.
Nekem ez segített, anyukám így állt hozzá a dologhoz. Végül szakember nélkül sikerült orvosolni a problémát, azóta pedig anyukámhoz is közelebb állok, nagyobb bizalommal fordulok hozzá. 18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!