Középiskolások! (14-18) Mennyi spórolt pénzetek van?
Honnan van?
Ha fixen kaptok,akkor mire költötök egy hónapban?
Ez egy anonim oldal!:)
Régóta spórolok , leginkább továbbtanulásra. Az egész családtól kaptam/kapok régóta amit már elég régóta bankban tartunk. A legnagyobb összegeket anyukám apukájától kaptam(jól keresett és a tesómat és engem is nagyon támogatott mind pénzügyileg mind lelkileg). Egy éve meghalt így az örökségéből is jutott.
Nem szeretek pontos összegeket írni meg nem is tudnék , de valamivel több mint egy millió. Ami a saját számlámon van.
15L
Összesen kb 400000 gyűlt össze gimi végére. Ez főleg az évek óta gyűlögető zsebpénzemből volt (sose volt olyan, hogy mindet elköltöttem volna), ballagásra kapott pénzből, meg egyszer rokonoktól kaptam egy nagyobb összeget.
Zsebpénzt fixen kaptam, sokáig 4000-et, majd 5000-t, majd nem volt fixen, majd utoljára 15000-t, abból ment a szórakozás, nasi, vonatjegy és másik városi bérlet a barátomhoz, és elvileg minden más extra is. (De havi két alkalom utazás le is fedte a zsebpénzem, akkor maradt kb 1900 Ft)
Most már teljesen fixen kapok, de ennek már fedeznie kell a mindennapi ebédemet (hacsak nem otthonról viszek), minden egyéb "beülünk ide, elmegyünk oda" típusú programot, az extra utazásaimat (a helyi bérletet nem), és félre is tervezek tenni belőle, ami szerintem sikerülni is fog, eddig jól haladok:)
6000 kölyök korom óta gyűjtögetek olyan 10-20 forintokat is.
Ilyen megmaradt pénzekről van szó, reggeli kaja(50 ft), buliról megmaradt pénz, elmegyek a boltba megmarad 100 ft. stb, zsebpénzt nem kapok, sem szülinapkor, sem névnapkor, sem soha, csak így ha valahonnan megmarad.
Nem igazán költök már belőle egy ideje.
De idén nyáron megyek nyári melózni, céljaim vannak az életben és a pénz gyűjtést ideje lesz elkezdenem!
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!