Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tegyen túl magam ezen...

Hogyan tegyen túl magam ezen a 'szokáson'? 15F

Figyelt kérdés
Még februárban abbahagytam a sportot, most viszont szüleim unszolására el kezdek küzdősportolni (eddig is azt csináltam, de ez más sportág). Viszont mindig félek új közösségbe kerülni, valami új dologba kezdeni. Most is ez az érzés támadt meg, nagyon rá vagyok görcsölve, mi lesz velem az első edzéseken, de tudom, hogy jó lesz, meg hamar feloldódok majd, de mindig ez van előtte :| ez volt akkor is amikor sulit váltottam.. de a kisebb dolgoknál is ez van velem: egy felelés előtt, stb. Félek, mit gondolnak majd rólam vagy arról amit csinálok és ettől görcsölök rá mindenre.. Pedig szinte mindig minden jól sül el, soha nem égtem még be nyilvánosan, szóval feleslegesen gyötröm magam szerintem. Mivel győzzem le a mindenre való izgalmat és az önbizalomhiányt? (arról nem is beszélve, hogy fiúként milyen gáz már ez :DD)

2015. aug. 7. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:
42%
majd elmúlik
2015. aug. 7. 21:26
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Ez teljesen független attól, hogy fiú vagy-e vagy lány. Az emberi lélek nem a nemtől függ. Az önbizalomhiányt egyetlen módon lehet fejleszteni. Bele kell menni egyenesen az ilyen helyzetekbe. Keresd és szállj szembe a félelmeiddel! Komolyan mondom. Én is ilyen voltam, nyilvánosan megszólalni sem mertem, még baráti társaságban is visszahúzódó voltam, aztán elegem lett. Olyan nyári munkát kerestem, ahol beszélnem kellett, kiálltam emberek elé, és 4 órát folyamatosan beszéltem nekik. Az első munkanapomon fizikailag is rosszul voltam, a kezdés előtt fél órával hánytam a wc-ben, annyira ki voltam borulva. De elegem volt belőle, hogy én vagyok a szende, félős kislány. Hát belevágtam. Felnőtt nőként utólag azt mondom, soha jobban nem döntöttem! Menni kell, vállalni mindent, amitől félsz (és a józan ész határain belül van, nem fejest ugrani az üres medencébe, természetesen), és minden akadály, amit a félelmed ellenére megugrottál, hozzá fog tenni az épülő önbizalmadhoz! Éld meg nyugodtan, hogy rosszul vagy előre, félsz, sőt, rettegsz és remegsz a helyzettől, aztán mély levegő és nyomás! Hónapok alatt, évek alatt kialakul majd egy olyan felnőtt férfi lélek odabent, aki már nem fog félni semmitől! :))) N32
2015. aug. 7. 21:30
 3/10 A kérdező kommentje:
#2: ez biztató, és meg fogom próbálni :) jó neked, hogy sikerült 'kitörnöd' ebből a helyzetből !
2015. aug. 7. 21:33
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Kemény munka az biztos. De meg tudod csinálni! ;)
2015. aug. 7. 22:01
 5/10 A kérdező kommentje:
#4: bízok benne :D
2015. aug. 7. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
71%
Teljesen normális hogy félsz, de győzd meg magad hogy te most odamész, kedves és barátságos leszel, és ha mindennek ellenére nem tudsz beilleszkedni akkor nem mész többet és soha nem találkozol azokkal az emberekkel.
2015. aug. 8. 11:47
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Tulajdonképpen veszíteni valód nincs, ha nem tetszik a hely nem kell járnod.

Amúgy én is elkezdtem küzdősportolni, lányként és én is épp úgy rágörcsölök a dolgokra mint te, képzelheted milyen ideges voltam. De egész könnyen beilleszkedtem. Mások is nyitni fognak feléd, nem csak rajtad múlik amúgy is. :)

2015. aug. 8. 12:10
 8/10 A kérdező kommentje:

Kisgyerekkorom óta űztem küzdősportokat, szerintem az ilyen sportközösségek nagyon jók, mindig jól éreztem magam, volt összetartás, nemtől-kortól függetlenül

Itt a lényeg azon van hogy félek az új dolgoktól, helyzetektől,emberektől stb

2015. aug. 8. 13:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia:) én egy hónapja váltottam egyesületet és nagyon izgultam előtte, hogy remélem nem leszek kiközösítve meg jaj csak nehogy valami rosszat mondjak, vagy remélem majd tudok velük miről beszélgetni. Szerencsére mindenki nagyon rendes és nem volt semmi gond. Szerintem nem gond ha nem tudod magadat túltenni ezen, hogy izgulsz, kicsit görcsölsz, úgyis jól fog elsülni:D 15l- atlétika
2015. aug. 8. 15:03
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, utolsó :)
2015. aug. 9. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!