Anyukák, apukák, mit tennétek abban a helyzetben, ha 16 éves lányotok terhes lenne?
Figyelt kérdés
2015. júl. 23. 18:12
11/19 anonim válasza:
Nem batoritanam az abortuszt, egyaltalan nem vagyok hive. Tamogatnam ahogy tudnam, a parommal szerintem beugranank potszulonek.
Nem idealis megoldas tudom, de inkabb ez mint kinyirni valakit kenyelembol, aki nem is tehet az egeszrol.
12/19 anonim válasza:
Megkérdezném, hogy ö mit szeretne, hogyan képzeli el a jövöjét. Bàrhogy is döntene, támogatnám. Persze a gyereket nem nevelném helyette míg ö bulizik.
13/19 anonim válasza:
Ez az a pont, ahol a korát már nem nézném. A döntés is az övé és a döntése után járó felelősség is. Akárhogy is dönt, rám számíthatna, de a következményektől semelyik esetben nem igyekeznék megmenteni. Ha elveteti, akkor is ott leszek és ha megtartja akkor is. De ha megtartja én nem kelek fel éjjel etetni, nem pelenkázok és nem helyettesítem. Egyetlen esetben ugrok be pótszülőnek, ha elmegy vizsgázni, mert magántanulóként be kéne fejeznie a sulit, és tovább is kéne tanulnia, ha el akarja tartani a gyerekét, ugye. Az, hogy a barátjával hogyan alakul a kapcsolata, hogy milyen végzettséget szerez és hogyan alakul az élete már rajta áll. Ilyen helyzetben egy 16 éves már nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy gyerekként gondoljon magára. Felnő. Gyorsan. Mert muszáj.
14/19 anonim válasza:
13-as, tokéletesen egyetértek veled!
15/19 anonim válasza:
megmondanám neki, hogy ezt a párjával beszélje meg, hogy hogyan gondolják a jovot... elég nagylány már, majd megoldja ezt is, ha el akarják vetetni, vetessék, ha megtartják megtartják. boldoguljon ahogyan tud a kis barátjával.
16/19 anonim válasza:
Én voltam az egyetlen, aki a saját felelősségét is felvetette a dologban, és mégis le lettem pontozva. Nyilván a sok abortuszellenző miatt. Na mindegy.
17/19 anonim válasza:
Ha valakinek a 25 éves lánya szül gyereket az boldogan dajkálja az unokáját, alig várja, hogy rábízzák az etetést, a ringatást! Ha ugyanezt a 16 éves lánya kéri tőle, akkor már nem? Miért? A felnőtt lányunk gyerekével éjszakázunk ha lázas beteg, a 16 éves lányunk gyerekéhez nem kelünk fel? Pedig most őszintén, ha egy 16 éves lány terhes lesz, abban a szülő is nagyot hibázott! Hol volt, amikor fel kellett volna világosítani a gyereket, hogy mivel jár a szex. Persze könnyebb nem venni tudomást róla, hogy fiatalon elkezdi a szexuális életét, mint elkísérni a nődokihoz tablettáért. Nem hiszem, hogy van ember aki megbánás nélkül tud élni azután, hogy egy ártatlan életet kioltott. Ha nem 16 évesen akkor 30 évesen betegszik bele a bűntudatba, mert ez nem megbocsátható. Ha tényleg nem tudnak gondosodni róla adják örökbe, az még mindig tisztességesebb, mint esélyt sem adni neki.
18/19 Julie S válasza:
Én támogatnám mindenben. Az ő döntése lenne, hogy megtartja-e vagy sem. Ha megtartaná, akkor segítenék neki felnőni a feladathoz. Attól, hogy manapság egy 16 éves lányt magát is gyereknek tartják, még lehet jó anya belőle. Rengeteg múlik az addigi nevelésen, hogy mennyire tanult meg felelősséget vállalni, mennyire hajlandó alkalmazkodni a változáshoz, mennyire jól oldja meg az új helyzeteket. Iskolát befejezni, továbbtanulni sem lehetetlen így, sőt... az ember egy gyerek mellett rá van kényszerítve, hogy hatékonyan és gyorsan tanuljon, mert kevés idő jut tanulásra. (Már bőven felnőtt fejjel, de most én is nappali tagozaton járok egyetemre a kisgyerekem mellett és a vizsgáim mindig sikerülnek. Szóval megy ez, ha az ember akarja.) Persze, az anyagiak ránk hárulnának, de nem olyan vészes ez, ha cserébe nemcsak fiatalos, hanem valóban fiatal nagyi lehetnék. :) Szóval én egyáltalán nem esnék kétségbe. Aki szexel, annak bármikor besikerülhet egy terhesség, akárhogyan is védekezik - akár önhibájából, akár önhibáján kívül. Hozzáállástól függ, hogy egy fiatalnak ez elcseszi-e az életét, vagy felnő a feladathoz és átértékeli, átszervezi az életét. És mivel lányom van, később akár még velünk is megtörténhet ez...
19/19 anonim válasza:
Ha védekezés mellett szexel és gy lesz terhes akkor mindenben támogatni kell mert nem tehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!