Anyukák, apukák, mit tennétek abban a helyzetben, ha 16 éves lányotok terhes lenne?
16 évesen már csak azért sem jó gyereket szülni, mert ennyi idősen egy lány még nincs felkészülve a gyereknevelésre, nincs még annyi élettapasztalata, nem tudna úgy bánni egy babával, mint mondjuk 6-8 év múlva, hiába vannak ott a szülei segítségként. Másrészt gondolom az apával sem marad meg örökre a kapcsolatuk, mivel ő sem sokkal idősebb a lánynál (és az ebből fakadó problémák miatt...).
A másik dolog: a lány a baba miatt nem tudná folytatni a tanulást, ha pedig folytatná, nem tudna foglalkozni a kicsivel. Innentől kezdve a jövője el lenne cseszve, és nem csak a sajátja, hanem a gyereké is, akit majd egyszer neki kéne eltartania. Nincs meg neki az anyagi háttér, csak a szülei segítségére számíthat.
Úgyhogy én a szülők helyében leülnék beszélni szépen a lánnyal ezeket a dolgokat tisztázni vele, és megértetni vele, hogy a leghelyesebb megoldás az lenne, ha elvetetnék a babát , ha még lehetséges.
Először is orvos, és átbeszélnénk a lehetőségeket. Így látatlanban én az abortusz felé hajlanék.
Másodszor pedig komolyan átgondolnám a nevelési elveimet, és hogy hol szúrtam el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!