9. osztályban gyenge, később egyre jobb tanuló? Van rá esély, remény?
Te vagy a gyereked?
Amennyiben téged magad foglalkoztat a dolog, már van remény.
Ha az anyja vagy, akkor azt kéne kideríteni, hogy miért gyenge tanuló, bár ezt már sokkal korábban meg kellett volna tenni.
Már alsó tagozatban elrontják a gyerekeket a tanárok.
Az én lányom pl. nagyon várta a sulit, és nagyon szorgalmas is, 1. év végre eljutott oda, hogy könyvet nem venne a kezébe. Folyton szidta a tanárnő, megalázta, az osztály meg persze csúfolta, mire elvittem kivizsgáltatni, és kiderült, hogy diszlexiás. Kicsit most megnyugodott angyalkám, hogy mégsem olyan hülye, de nem lesz vele könnyű.
Angliában a családban, ahol laktam diszlexiás volt a kisfiú,és ő volt az évfolyamelső, de sajnos nálunk a tanárok csak azt gondolják az ilyen gyerekekre, hogy hülye, vagy lusta.
Pedig minden gyerek akar tanulni, kérdés, hogy miért adta fel. Utálja a tanárt, nincsenek sikerélményei, butának gondolja magát, ezért inkább eleve neki sem áll? Ezeknek kéne utánajárni, bár őszintén nem tudom, hogy egy 9. évfolyamos gyereknél nem késtél-e el ezzel.
Mellesleg a mai világban már 3-asokkal felveszik egyetemre is, azt kéne kideríteni, hogy miben jó, mi az, ami érdekli, legalább 2 tantárgyból legyen nagyon jó, a többiből meg elég a 3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!