Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most tényleg emiatt nem...

Most tényleg emiatt nem fognak velem barátkozni?

Figyelt kérdés

Hétvégén mamáéknál voltam és beszélgettem egy ismerőssel aki most ballag 8.-ból én még csak 7.-es vagyok. Beszélgettünk és azt mondta hogy náluk aki nem hord melltartót hanem még toppot azt kibeszélik és aki nem sminkeli magát nem nagyon barátkoznak vele. Mikor meghallottam azt hittem eldobom az agyam. Én sem hordok melltartót mert a top kényelmesebb illetve nem is nagyon van mit belerakni és nem is sminkelem magam (max. alapozó) mert nem szeretem, szerintem smink nélkül szebb vagyok.

Iskolát váltok és félek hogy emiatt leszek kiközösítve. Általánosságban beileszkedési problémáim vannak így még jön ez is. Most tényleg emiatt nem fognak velem barátkozni?

2015. jún. 9. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki emiatt nem barátkozik veled, azt nem kell sajnálnod! Nem ér semmit a barátsága annak, aki a melltartód alapján dönti el, jó barát lennél-e vagy sem.
2015. jún. 9. 13:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan barátaid vannak/lesznek, akik tényleg barátok, nemcsak együtt próbáltok menőzni, akkor nem fogja őket érdekelni, hogy milyen ruha kényelmes neked vagy szereted-e a sminket, mert ők pont azért szeretnek, amilyen TE vagy. Fölösleges ezen rugózni, valójában semmi jelentősége nincsen.

Hosszabb távon is érdemes mindig megfontolnod majd, hogy mi az, amit mások elvárása miatt teszel, és mi az, amit saját akaratodból, és hogy meddig érdemes elmenni mások kedvéért. Mert mindenkinek megfelelni nem lehet, és ha mások kedvéért kezdesz például sminkelni vagy más fehérneműt hordani, az sem lesz majd elég, akkor majd a nadrágod, a beszéded, a frizurád is olyan kell legyen, de még ez sem lesz elég, akkor már változz meg személiségedben is, akkor ez egy örök megfelelni vágyás lesz plusz egy örök kudarcélmény, ráadádul őelőttük is végül hülyét csinálsz magadból. Jobb el se kezdeni.

2015. jún. 9. 14:04
 3/7 anonim ***** válasza:
67%

Amikor én voltam iskolás (15 éve), minden fajta smink, lakk, festék tilos volt. Azért is megszóltak, ha a felső kivágottabb vagy a szoknya rövidebb volt. Teljesen másképp öltöztünk és viselkedtünk, mint a mai tinédzserek. Jobb volt..

Aki ilyen felszínes dolgok alapján ítélkezik, annak a "barátságáért" egy percig nem kár. Az egyik legnagyobb lecke lesz életed során, hogy önmagad légy.

2015. jún. 9. 16:11
 4/7 anonim ***** válasza:
ha valaki ilyen pitiáner dolgok miatt közösíti ki egy társát annak a barátságával amúgy is kitörölhetnéd a popódat, úgyhogy ezen ne kattogj. a mi osztályunkban is vannak lányok, akik minden reggel úgy jelennek meg, mintha külön személyzetük lenne akik kipofozzák őket, megint mások meg néha a pizsomafelsőjükben jelennek meg némelyik napokon és egyik társaság sem szólja meg a másikat. elég ritka, hogy az embereknek az legyen a legnagyobb gondjuk, hogy a szomszédlány milyen frizurával teszi ki a lábát az utcára.
2015. jún. 9. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Jézusom ez nagyon gáz. Ha magabiztos vagy és jól érzed magad a bőrödben akkor akármilyen fruska beszólogathat, ne érdekeljen.

:D 9.-es vagyok és én is topot/sportmelltartót hordok, mert ahogy írtad sokkal kényelmesebb, jogod van azt viselni amit akarsz, nem kell beállnod a push up "tornasorba". A sminkre sincs szükséged, a fiúk nem a 2 tonna alapozós lányokat részesítik előnyben.:)

2015. jún. 12. 16:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát nálunk se túl népszerű az aki nem sminkel, na de nem mindegy hogy mit vesz fel a mellére? Én 9.-esen is vagy sportmelltartót veszek fel vagy toppot, otthonra mindig az utóbbit mert kényelmesebb. De aki ilyesmi miatt nem barátkozik veled, annak amúgy se érne a barátsága semmit, ne foglalkozz az ilyen idiótákkal
2015. jún. 15. 16:04
 7/7 anonim válasza:

Ilyenek mindig is voltak, és mindig is lesznek, sajnos... De nem kell az ilyenekkel foglalkozni! Keresd meg azokat az embereket az iskolában (nem kell feltétlenül osztálytársnak lennie), akiket nem érdekelnek a külsőségek. Általános ismertetőjelük az, hogy nem sminkelik magukat, nem viszik túlzásba a frizurájuk elkészítését, és nem követik a legújabb divatot. (Mielőtt bárki megszólna, én is, és a barátnőim is mind ilyenek vagyunk. Létezünk, és valóban erről lehet minket gyorsan felismerni.) Ismertetőjel lehet még az is, hogy nem cuki-pici-retiküllel járnak, hanem hátizsákkal.

Én most végeztem az első évemet egyetemen, és mégis olyan ruhát hordok, amilyen nekem tetszik, a sminkelés nálam (ha nem felejtem el) kimerül egy kis körömlakkban, korrektorban és rúzsban, mégis vannak nagyon jó barátaim, akik, ha kell, a folyosó közepén visszakapcsolják a melltartómat, amit reggel rosszul vettem fel, és van egy pasim is, aki nem a tökéletes frizurám és a gyönyörű sminkem miatt szeretett belém. (A fiúval egy túra végén ismerkedtem meg full leizzadva, csatakos hajjal és rákvörös képpel...)

Nem a külső a fontos, ezt jól jegyezd meg! És ha találsz egy igaz barátot, akkor őt tartsd meg, még akkor is, ha nem egy iskolába jártok!

Sok sikert! :)

2015. jún. 28. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!