Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Érdemes Waldorf középiskolába...

Érdemes Waldorf középiskolába menni?

Figyelt kérdés
Nemsokára középiskolát kell választani és fogalmam sincs hova menjek, mivel foglalkozzak. Akik nem tudják eldönteni azoknak a gimit szokták ajánlani de ahhoz rosszak a jegyeim. Még csak ősszel leszek 8.-os de gondolkoztam a Waldorf Gimnáziumon. Tudom sok jót és sok rosszat mondanak róla de SAJÁT tapasztalatokra lennék kíváncsi. Mennyiben más mint az állami iskola? Milyen tantárgyak vannak? (pl. sok helyen van kézműves) Hányan vannak egy osztályban? Hánytól hányig van tanítás? Vagy ugyanúgy van mint az államiban? Mennyit kell fizetni? Amikor a szüleidnek elmondtad hogy Waldorfba szeretnél menni mit szóltak? A legközelebbi Waldorf suli 1,5 óra busszal, megéri? Elég ritkán járnak a buszok. Minden információ érdekelne.
2015. jún. 3. 16:30
 1/3 anonim ***** válasza:
49%

Inkább itt olvass és kérdezgess.

[link]

Csupa tapasztalt anyuka.

2015. jún. 3. 20:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2015. jún. 4. 00:21
 3/3 anonim válasza:
Én most érettségiztem Waldorfban, első általános óta oda jártam. Nekem nagyon tetszett, szerettem, sosem féltem vagy stresszeltem, mégis úgy érzem, nem "kallódtam el". Van egy középfokú nyelvvizsgám, igaz jártam nyelvsuliba. Öten vagyunk testvérek, szüleim is pedagógusok, így a hozzájárulásunk az iskolához sajnos átlagon aluli. Mindenki annyit fizet, amennyit tud, persze van egy minimum. Nem mindenkinek való, ha hajlamos vagy nem tanulni, ha nem muszáj, lehet, hogy nem neked való. Nálunk az "őswaldorfosok" írták a legjobb érettségiket, jutottak be a legjobb egyetemekre. Államilag támogatott szakokra, például ELTE Média és kommunikáció, pszichológia, Corvinus Nemzetközi tanulmányok, Nemzetközi gazdálkodás. Én biológiából emelteztem, 78% lett, ami nekem bőven elég volt, a Semmelweisre be is kerültem, 447 pontom lett. Tényleg nem érzem úgy, hogy hátrányban lennék, remélem, ez a jövőben is így lesz. A mi osztályunkból (24 fő) csak két személy nem jutott be egyetemre azok közül, akik jelentkeztek. Sok szerencsét! :)
2015. aug. 4. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!