Középiskolába is van olyan hogy ingyen tankönyv? (lent)
Figyelt kérdés
Kiknek jár?2014. ápr. 17. 13:42
1/7 anonim válasza:
Igen van, azoknak jár például akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, kedvezményben részesülnek, vagy nagycsaládosakak(3 gyerek)
2/7 anonim válasza:
De sok helyen ez azt jelenti, hogy év végén vissza kell szolgáltatni ezeket a könyveket a könyvtárnak, ergo nem tarthatja meg a gyerek, lényegében kölcsönbe kapja :)
3/7 anonim válasza:
Van ingyen tankönyv, de vannak hátulütői:
1. A legtöbb helyen év végén megfelelő állapotban vissza kell adni, vagy fizetsz érte.
2. Érettségi tárgyak esetében nem annyira jó, hogy nincs nálad a könyv.
2. A munkafüzet ugyanúgy fizetős.
3. Néhány suliban a könyvtári tartós könyvek csak nevükben hasonlóak a jelenlegivel, legtöbbje régebbi kiadás, ami köszönőviszonyban sincs a tanár könyvével.
A nyelvkönyvek szinte mindig munkatankönyvek, és fizetősek mindenkinek. Az összes közül ezek a legdrágábbak.
4/7 anonim válasza:
mi 2 éve a suliba az összes könyvet megkaptunk és év végén le kelet adni öket. A munkafüzeteket meg kelett venni illetve az angol német ujságokat amik havonta jártak
5/7 anonim válasza:
Mindennel egyetértek, amit az előttem szólók írtak viszont egyet kiegészítenék: "2. Érettségi tárgyak esetében nem annyira jó, hogy nincs nálad a könyv." -én is ingyen tankönyves voltam, és az érettségi előtt kikölcsönöztem az összes könyvet ami kellett a könyvtárból, szóval meg lehet oldani. Ami meg esetleg nem volt bent azt vagy kölcsönkértem vagy letöltöttem a netről. Vagy max 1-2-t megveszel, de az is sokkal kisebb tétel mintha az összeset meg kellene venni.
6/7 anonim válasza:
#5 nekünk meg a könyvtárosnő nem hajlandó könyvet adni, mert elvileg nem tud szerezni. Mondjuk az a nő semmit se csinál... Biztos csak lusta.
7/7 anonim válasza:
Én most megyek középsuliba és jár ingyen tankönyv, nekem csak egy részét kell visszaadni, azokba nem írhatok bele. Ha mégis megteszem ki kell fizetni, de úgy is csak 4 év múlva kéne visszaadni az érettségi után. Nem könyvtáras hanem teljesen új könyvek. De van akinek másképp jár, nagycsaládosoknak pl vissza kell adni mindent és a régi könyvtáras cuccokat kapják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!