Szülők, ti mit tennétek?
17 éves lányomnak volt egy barátnője, de leírom előlröl a sztorit.
Mikor még középiskola választás előtt álltunk, a szomszédunkba költözött egy család. A lányok egyidősek voltak és nagyon jó barátnők lettek. Ahova a szomszéd lány ment középsuliba odament a lányom is. Hívjuk a lányt A-nak, a lányomat B-nek, így könnyebb lesz megérteni. Mikor elkezdődött a suli A elkezdte B-t piszkálni mert roma viszont itthon jóba volt vele., mintha nem történt volna az iskolába semmi. Mikor A megkapta évvégén a 3-as magatartást és a szüleivel is elbeszélgettem abbahagyta. Újra jóban lettek a lányok de nem volt a régi barátság, most megint összevesztek. A pletykákat terjeszt B-ről amik nem igazak illetve B sporttanárjának is írt levelet amiben B-t mocskolja. Fogalmam sincs hogy merészelte ezt megcsinálni de úgy tűnik őt semmi sem érdekli. A tanárt felhívtam elnézést kértem tőle, de azt mondta nem érdekli és letette a telefont.
Ti mit tennétek? A lányom már ideges, azt mondta ha találkozik a lánnyal megfojtja. (A lányom simán megteszi) Kivel beszélnétek először?
A két családnak kellene együtt leülni a lányokkal,hogy mi a baj?
Mi váltja ezt ki?Miben látják a megoldást.
Ennek a beszélgetésnek az eredményével bemennék az iskolába a lányokkal az osztályfőnökhöz,hogy ott is legyen nyoma a fejleményeknek,ha vannak.Persze én feltételezem a másik család együttműködési szándékát.
Köszönöm szépen
Mivel költözünk ezért biztos hogy másik suliba fog járni viszont nem akarja úgy ott hagyni az iskolát hogy pletykákat terjesztenek róla. Bár lehet szeptemberig nem lesz kész az új ház így az is lehet ott fogja kezdeni a 11.osztályt.
Akkor hétfőn lehet beszélek a szülőkkel.
Szerintem meg a kérdező írásából teljes mértékben lejön, hogy rendes romák, nem pedig azok akik kibújnak a munka alól és félelemben tartják a népet.Ha meg már annyira rasszizmus, ugyanannyi fehér gyilkol mint fekete, ugyanannyi német származású rossz ember van mint mondjuk ukrán.Lehet bármilyen a színe vagy a származása, ettől függetlenül lehet jó vagy rossz ember.
A kérdéshez kapcsolódóan, igazgatóval, szülőkkel és a zaklató lánnyal beszélnék.
Illetve, ez már kezd határokon átmenni, nem szimplán piszkálódásba.
Egy középiskolai verkedesnek egyszer nagy viszhangja lett a szülők körében..mostohaapam csak annyit mondott rá : "nálunk a suliba ha valakit megvertek azt megverték.. aztán max egy hét múlva visszadta". ezzel csak azt akarom mondani hogy a lányok ezt önállóan is lerendezhetnék, persze érett módon, nem folytogatósdival :)
Egyébként "A"-t majd megbünteti az élet, nem kell ide igazgató. Az ilyen ember előbb-utobb elmarja maga mellől a baratait és egyszercsak azon kapja magát hogy nincs mellette senki.. akkor majd elgondolkozik :)
Miért te kértél elnézést a tanártól? HA mégis megtetted, miért tette le csak úgy a telefont? ezek mellékes kérdések, de nem értem.
Szerintme nem mindig tudja két 17 éves rendezni a dolgait, néha kell a mediálás, legyen az az osztályfőnök, vagy olyan más személy, akiben mindkét lány megbízik, hajlandó beavatni őt az előzményekbe, miértekbe, és elfogadják a segítő kérdéseit, amelyek a mélyebb okok feltárásához vezethetnek. Én ennek adnék egy esélyt, mert senki nem szereti, ha pletykákat terjesztenek róla, és mindig jobb az intelligens megoldásokat keresni. Ha azonban nincs eredménye a megbeszélésnek, akkor abból is sokat lehet tanulni: egyrészt azt, hogy nem mindenki alkalmas a civilizált megoldásokra, és azt, hogy a világ ilyen, rosszindulat mindig mindenhol lesz, és ezt sajnos meg kell tanulni elviselni, kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!