Mit lehetne tennem ez ellen?
14 vagyok, és 8.-as . Régebben nagyon jó tanuló voltam , csak 4-esek és 5-ösök , de most mintha kicseréltek volna . Sorba kapom a ketteseket és az egyeseket és pont rossz időbe , a gimi elött. Amikor a suliból hazaérek az az első hogy bekapcsolom a gépet és gépezek . Tudom hogy tanulnom kellene , de amikor leülők a gép elé az a tudat él bennem hogy : "majd este tanulok" . Csak ez igy soha nem jön össze ... Amikor suli után próbálok meg tanulni , akkor is bekapcsolom a gépet , de csak azér hogy a letöltéseket indítsam el , de nem birom korlátozni magam , ezért leülök a gép elé. Semmi mást nem csinálok mint gépezek , és nem birom megállni , a jegyeim meg egyre roszabbak. A félévi bizonyítványomba igaz csak három 3-as volt, a többi mind 4es és 5ös , de most mindenki azt hajtogatja hogy majd vinnem kell a gimibe a bizonyítványomat , és lehet hogy mégse vesznek fel. Nemtudom hogy ebbe mennyi igazság van .
Valaki tudna tanácsokat adni hogy hogyan ösztönözhetném magam a tanulásra ?
Nálam ugyanez volt, csak nálam egyetemen az első szemeszterben. Aztán a vizsgaidőszak maga volt a pokol... :/
Mit értesz az alatt, hogy gépezel? Netezel? Arra van egy jó megoldás - nálam bevált - húzd ki a netet. Aztán írd össze naponta mit akarsz csinálni, pipáld ki, ha megvan. Csak akkor dugd vissza a netet, ha minden megvan. Meg vannak ilyen programok, amiket be tudsz állítani, hogy adott időben kikapcsolják a netet, letiltsanak egyes programokat vagy akár kikapcsolják a gépet. Ha semmi sem segít, akkor pszichológus. Komolyan. Ezt hívják ugyanis függőségnek...
Azt értem gépezés alatt hogy msn-ezek és netezek stb...
Játszani nem nagyon szoktam , csak régen. Az első válaszoló tanácsát kipróbáltam , és elvileg haladok vele. Megtanultam egy tantárgyat holnapra , és után gépeztem fél órát és utána a következő tantárgy. Szóval ez ma bejött , ksöz ;)
Még várom a válaszokat !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!