Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit lehetne tennem ez ellen?

Mit lehetne tennem ez ellen?

Figyelt kérdés

14 vagyok, és 8.-as . Régebben nagyon jó tanuló voltam , csak 4-esek és 5-ösök , de most mintha kicseréltek volna . Sorba kapom a ketteseket és az egyeseket és pont rossz időbe , a gimi elött. Amikor a suliból hazaérek az az első hogy bekapcsolom a gépet és gépezek . Tudom hogy tanulnom kellene , de amikor leülők a gép elé az a tudat él bennem hogy : "majd este tanulok" . Csak ez igy soha nem jön össze ... Amikor suli után próbálok meg tanulni , akkor is bekapcsolom a gépet , de csak azér hogy a letöltéseket indítsam el , de nem birom korlátozni magam , ezért leülök a gép elé. Semmi mást nem csinálok mint gépezek , és nem birom megállni , a jegyeim meg egyre roszabbak. A félévi bizonyítványomba igaz csak három 3-as volt, a többi mind 4es és 5ös , de most mindenki azt hajtogatja hogy majd vinnem kell a gimibe a bizonyítványomat , és lehet hogy mégse vesznek fel. Nemtudom hogy ebbe mennyi igazság van .

Valaki tudna tanácsokat adni hogy hogyan ösztönözhetném magam a tanulásra ?

2010. febr. 22. 14:04
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
úgy, ahogy én a munkára :) ha ezt és ezt megtanultam, engedélyezek magamnak félóra gépezést. aztán ha a másikon is túlvagyok, akkor megint félórát...az önfegyelmezés nehéz dolog, de előbb-utóbb meg kell tanulni...itt a remek alkalom :)
2010. febr. 22. 14:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Na én is ebben a cipőben járok....de én 5.-ig görcsösen tanultam a szigorú o.főm miatt és most sokkal nyugottabb vagyok h nem kell folyamatosan tanulnom...igaz rontottam.Hát ez van.
2010. febr. 22. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:
ugyanez van nálam is :S Mondjuk engem nem érdekel anniyra... azt csinálom hogy 7 -re megyke suliba és att tanulom meg amit meg kell mert hát itthon nagy a kisértés :D
2010. febr. 22. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:
69%

Nálam ugyanez volt, csak nálam egyetemen az első szemeszterben. Aztán a vizsgaidőszak maga volt a pokol... :/

Mit értesz az alatt, hogy gépezel? Netezel? Arra van egy jó megoldás - nálam bevált - húzd ki a netet. Aztán írd össze naponta mit akarsz csinálni, pipáld ki, ha megvan. Csak akkor dugd vissza a netet, ha minden megvan. Meg vannak ilyen programok, amiket be tudsz állítani, hogy adott időben kikapcsolják a netet, letiltsanak egyes programokat vagy akár kikapcsolják a gépet. Ha semmi sem segít, akkor pszichológus. Komolyan. Ezt hívják ugyanis függőségnek...

2010. febr. 22. 18:42
 5/6 A kérdező kommentje:

Azt értem gépezés alatt hogy msn-ezek és netezek stb...

Játszani nem nagyon szoktam , csak régen. Az első válaszoló tanácsát kipróbáltam , és elvileg haladok vele. Megtanultam egy tantárgyat holnapra , és után gépeztem fél órát és utána a következő tantárgy. Szóval ez ma bejött , ksöz ;)

Még várom a válaszokat !

2010. febr. 22. 21:05
 6/6 anonim válasza:
Először is írj magadnak egy napirendet hogy mikor mit csinálsz(hátha segít)...pl hazamész eszel,tanulsz,megirod a leckét és csak azután gépezel(minden nap picit kevesebbet mint előző nap) stb...sőt ragassz egy cetlit a monitorra "ROSSZ!" felírattal:D De van ennél egyszerűbb módszer...gondolj bele..gimnáziumba szeretnél menni...és ha most leszoksz a tanulásról..nagyon nehéz lesz visszaszokni rá...mellesleg az egész az általános iskolai anyagra épül...szóval igen van benne igazság...múlt évbe felvételiztem gimnáziumba...nekem pl 8.-as ellenőrzőmet is vinnem kellett...és nem arról van szó hogy nem vesznek fel..hanem ha most nem tanulsz meg mindaz hiányozni fog akkor.és nagyon nehéz lesz bepótolni..legalábbis sokkal nehezebb mint most megtanulni...
2010. febr. 26. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!