Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek ha a zene a mindene...

Mit tegyek ha a zene a mindenem, de nincs rá lehetoségem?

Figyelt kérdés

Imádom a zenét, a zene a mindenem! Dalszovegeket naponta írok és el is éneklem oket, nekem nagyon tetszenek, viszont másoknak nem merem megmutatni, de ha esetleg merném, akkor sem lenne olyan ember, akinek érdemes lenne.

Viszont a szuleim nem támogatnak!!

Mióta az eszemet tudom, gitárt szeretnék és ezt mindig el is mondtam nekik. Mikor kicsi voltam, volt egy gitárom, szakadt húrokkal, amit senki nem akart megjavítani. A szuleim sosem támogattak engem! Viszont azt a gitárt megjavítatták és ingyen odaadták az egyik unokatestvéremnek, aki mellesleg drogos és rendszeresen lopott is tolunk. Hát ezt érdemlem én?

Azóta már csak anyámmal lakom, a multkor azt mondta, vesz nekem egy gitárt ha levették a gipszem. Rendbejott a kezem, de most meg azt mondja, hogy nem kapok..:(

Nem énekeltem még elotte, így azt hiszi, hogy nem tudok, de volt aki azt mondta, hogy tehetséges vagyok!

Tényleg mindenem a zene, ez az egyetlen dolog ami igazán boldoggá tesz és mivel elég érzékeny, indulatos ember vagyok, érzem, hogy lenne hozzá tehetségem!

Mit csináljak most?

15/L

2010. febr. 18. 13:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem jelentkezz zeneiskolába. Ott kölcsönöznek neked hangszert is. Igaz, hogy ott komoly zenét tanítanak, de az sem lesz a károdra, pluszba lesz egy hangszered, amit használhatsz. Ha látják később, hogy komolyan gondolod, akkor talán vesznek majd neked egyet.
2010. febr. 18. 13:35
 2/10 anonim ***** válasza:
a szüleid, ez lemaradt...
2010. febr. 18. 13:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Zeneiskolába nem szeretnék jelentkezni, itthon akarok megtanulni, mert magamat akarom adni a zenében! Amúgy meg ismerek 12-13 éves fiúkat akik már nagyban játszanak meg már elektromos gitárt is vettek nekik.. de az én anyám meg mindig csak tanulni meg tanulni:((
2010. febr. 18. 13:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Az szép, hogy magadat akarod adni, de a hangszert igazán kezelni csak tanártól lehet megtanulni, sajna, ez van.

egy hivatásos zenész (első)

2010. febr. 18. 13:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Úgy sem járnék, ismerem magamat! Itt egy példa: meg akartam tanulni angolul, beíratkoztam egy angol tanfolyamra.. Mentem vagy 3 órára és utána abbahagytam.. mégis megtanultam angolul és már kb. mindent megértek! Mindezt pár hónap alatt..
2010. febr. 18. 14:00
 6/10 anonim ***** válasza:
de az nyelv ott szóban is el lehet mondani sok mindent 1 gitár más nagyon jól tudom, mert én is gitározok. 1 tanár tud tippeket adni, személlyre szabott dolgokat tanít stb...1 gitár és 1 nyel más(gitározok és beszélek angolul spanyolul, japánul, oroszul)Amúgy kezdj el pénzt gyűjteni és vegyél 1 olcsó cuccot magadnak kezdj el tanulgatni aztán hátha meggyőzi ez anyudat(akusztikusat vegyél és 11 ezerért vettem az enyémet tokkal új húrokkal, javítással használtan)
2010. febr. 18. 18:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Nehéz ügy, de azért a szüleid is kicsit érdekesek. Ha megígérnek valamit, azért illene betartani. Az ilyen feltételes módú ígéretek (megkapod, ha...) tipikus nevelési módszerek (esetedben gondolom felvidításnak szánta9, de semmi értelmük, ha sehogy se kapja meg a nevelt gyerek a beígért dolgot.

Megjegyzés: meg lehet tanulni magadtól is rengeteg dolgot, tanár nélkül is. A zene sem kivétel. (A személyes kedvencemet, Arjen Anthony Lucassent tudom felhozni: rendkívül bonyolult, változatos zenét csinál több hangszeren egyszerre, anélkül, hogy tudna kottát olvasni vagy írni, vagy hogy bármikor zenélni tanult volna. Azt hiszem ezt hívják született tehetségnek.) DE mégis javasolnám a zeneiskolát. Az ok egyszerű: hatékonyabban sajátíthatsz el dolgokat és hangszert is kapsz időlegesen. Ha nagyon nem akarod, akkor próbálkozz ismerősöknél. Nem igaz, hogy senkit nem ismersz a környezetedben, akinek van teszem azt egy gitárja. Ha tényleg senki, akkor végső esetben nincs más választásod, mint összemelózni rá a pénzt. De az meg ugye idő, nem is kevés...

2010. febr. 19. 11:20
 8/10 anonim válasza:

Szia!

Szerintem gyűjtsd össze egy kis pénzt, és vegyél egy gitárt! :) (10 ezerért már kapsz, klasszikust)

Az otthon tanulás meg nem hülyeség, én is magamtól tanultam gitározni, bár igaz, hogy egy kínszenvedés lesz, de meg lehet.

Ma három bandában tolom a rockot. Kettőben ritmus gitárosként, a harmadikban dobolok( egy fél éve, magamtól kezdtem neki.. :)

Rock'n'roll! :D

2010. márc. 25. 22:09
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha még aktuális leírom, amit gondolok:

Én 13 éves vagyok, 10 éves koromban kezdtem spórolni egy gitárra, szépen lassan összegyűlt, megvettem és most a havi 5000 Forintomat elköltöm gitár és énekórákra. Szerintem te is gyűjtögess. Most már egész jól tudok gitározni és elkezdtem zongorázgatni is egy barátnőméknél. Gyűjtögess és ha kilátástalannak is tűnik, de egyszer úgyis összegyűlik az a pénz:)

2011. febr. 13. 15:59
 10/10 anonim válasza:

Első: ez nem igaz,ha az embernek van tehetsége hozzá,egyedül is megtanulhat akármilyen hangszeren játszani!

Nem tudod,mi anyukád kedvenc dala? Hátha megenyhülne,ha tudná hogy tényleg értesz hozzá,tényleg komolyan gondolod. Vagy ha esetleg ismersz valakit a suliban aki gitározik,megkérhetnéd hogy segítsen. Vagy kereshetnél valami munkát suli után,kutyasétáltatás,hasonlók...és abból elég pénz összegyűlne egy gitárhoz. :) (én is ilyen helyzetben voltam,és ezek beválnak,hidd el :) )

2012. máj. 24. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!