Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez szerintetek igazságos a...

Ez szerintetek igazságos a tanártól (zene)?

Figyelt kérdés

Van egy zenekarunk (ebből én az éneket és a gitárt viszem), és egész népszerűek vagyunk a környéken:) Én viszont a szomszéd városba járok suliba, és a zenetanár idegbeteg:S CSAK zenetörténetet tanulunk, mikor ott van a mellettünk lévő üres osztályban a zongora, 6 gitár, 4 hegedű és egy dobszerkó:( Sose megyünk át. Egyszer mentünk át zenélni, mikor egy helyettes volt benn órán és nagyon tetszett ennek a tanárnak a hangom és a gitározásom is:D A tanár viszont mikor visszajött, íratott velünk Mozart életéből és 2est kaptam és most 2es leszek ZENÉBŐL félévkor. Mindezt azzal okolt, hogy a zenét nem csak játszani kell, hanem érteni is pluszba nem vagyok neki szimpatikus-.-" Szerintetek?

13L

2011. jan. 14. 21:25
1 2
 1/15 bumbi02 ***** válasza:
100%

1. a tanárnak igaza van abban hogy a zenét nem csak játszani kell, hanem érteni is. nem elég hogy "bemagolsz" számokat tudod hogy az E után Cisz jön, hanem az is jó hogyha érted hogy miért az jön , és milyen jó hangnemi megoldások, átkötések, technikák vannak benne..az a halálom amikor olyan gitárosokkal találkozom akik 5 éve gitároznak de egy c dúr skálát nemtudnak eljátszani, vagy nem tudják hogy melyik a kvint a gitáron és melyik a terc..

2. nekünk általános iskolában az énekteremben volt egy zongora és ennyi... örültünk hogyha azon játszott a tanár. nem hogy mi játszunk rajta.

3. amugy meg persze megértelek, diákként én is örülnék neki hogyha éneken hangszereket ismernénk meg , próbálnánk ki.

17/F

2011. jan. 14. 21:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez az egész magyar oktatást jellemzi: mindent csak elméletben fogsz megtanulni, majd jól meglepődsz az első munkahelyeden.. Meg később is... Kivéve, ha egy-egy jó tanár becsúszik, manapság elég ritkán. Sajnos ez van, amig valaki át nem alakitja a magyar oktatást. Tehát a tanár normális, mert ez a tananyag, ezt várják el tőle, az más kérdés, hogy ez mennyire életképes hosszútávon. Ugyanakkor Mozart nem árt neked abbban, hogy a könnyűzenében is előrébb lépj, ezt 7 év szolfézs után mondom... Szóval részedről is kellene szerintem némi megértés, kompromisszum.

31/L ex-tanár...

2011. jan. 14. 21:53
 3/15 bumbi02 ***** válasza:
100%
Az iskolában nincs rá mód hogy valakit normális szinten megtanitsanak hangszeren játszani, erre van ott a zeneiskola.. Persze emellett lehet mást is oktatni zenetörténelmen kivül, szerintem maga a zeneelmélet nagyon érdekes, viszont nem lehet elvárni hogy abból álljon az ének óra hogy valaki ül és gitározik a többi meg csak összevissza csapkodja a gitárt mert lövése sincs hogy kellgitározni..
2011. jan. 14. 22:05
 4/15 A kérdező kommentje:
De a zeneiskolában már megtanultam a zeneelméletet, a zeneszerzőkről is tudom az alapokat, csak nem értem, miért kell olyan kérdést írnia a dolgozatba, hogy mi volt Josef Haydn első művének az első hangja?-.-" amúgy Ausztriában élek
2011. jan. 14. 22:06
 5/15 A kérdező kommentje:
Az egész osztály játszik valamilyen hangszeren
2011. jan. 14. 22:07
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát figyelj ha zenével akarsz foglalkozni akkor teljes mértékben az első válaszolót támogatom.

Amíg nem tudjátok az elméletet mi értelme lenne a gyakorlatnak?

Az,hogy néha átmentek énekelgetni az teljesen ok,de ne akarjatok énekesek meg zenészek lenni a nélkül,hogy az elméletet nem tudjátok.

Nem tudom,hogy hány olyan magyar tini 'énekes' például akik a vivában mennek éjjel-nappal ha csak 5 kérdést tennék föl nekik mennyire tudnának válaszolni?

Mozart,Beethoven,Hyden,barokk zene,vonós négyes,zenemű,zenekar,szimfónia satöbbi. gondolom ezeket veszitek most nem?

Ezek mindd-mind fontosak és hasznosak és bizony ha érdekel a zene iszonyú könnyű dolgod lesz.

Nem hiszem el,hogy ha komolyabban zenével foglalkozol nem érdekel a zene története?

Attól,hogy a nagyon alapokat tudod nem leszel zenével kapcsolatos ember.

És az,hogy kettes leszel,megérdemled,bocsi,de attól,hogy zene együttesed van nem kaphatsz 5-öst.

A tanár nem mondta el,hogy dolgozat lesz??

Nem mondta,hogy tanuljatok?

Ha nem mondta és te készültél akkor igazságtalanság de amúgy igazságos.

Kérd meg,hogy hagy javíts ,mert neked az ének fontos tantárgy. :)

2011. jan. 14. 22:41
 7/15 A kérdező kommentje:
Az elméletet tudom, érdekel is, de nem akarok ennek az embernek megfelelni, aki nem játszik semmin, nem bír beskálázni és jó, ha meg tud különböztetni egy moll-t dúr-tól:S Utolsónak: Nem akarok okoskodni, de az nem Hyden, hanem Haydn, bocs, tudom, hogy még csak taknyos vagyok
2011. jan. 14. 22:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi elírtam.

Elnézés felséges zenetörténelem ;)

2011. jan. 14. 22:53
 9/15 A kérdező kommentje:
Megbocsájtok;)
2011. jan. 14. 23:04
 10/15 anonim ***** válasza:
Ha már ennyi eszed van te is félreírtad, mert nem Josef hanem Joseph...
2011. jan. 15. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!