Ez szerintetek igazságos a tanártól (zene)?
Van egy zenekarunk (ebből én az éneket és a gitárt viszem), és egész népszerűek vagyunk a környéken:) Én viszont a szomszéd városba járok suliba, és a zenetanár idegbeteg:S CSAK zenetörténetet tanulunk, mikor ott van a mellettünk lévő üres osztályban a zongora, 6 gitár, 4 hegedű és egy dobszerkó:( Sose megyünk át. Egyszer mentünk át zenélni, mikor egy helyettes volt benn órán és nagyon tetszett ennek a tanárnak a hangom és a gitározásom is:D A tanár viszont mikor visszajött, íratott velünk Mozart életéből és 2est kaptam és most 2es leszek ZENÉBŐL félévkor. Mindezt azzal okolt, hogy a zenét nem csak játszani kell, hanem érteni is pluszba nem vagyok neki szimpatikus-.-" Szerintetek?
13L
1. a tanárnak igaza van abban hogy a zenét nem csak játszani kell, hanem érteni is. nem elég hogy "bemagolsz" számokat tudod hogy az E után Cisz jön, hanem az is jó hogyha érted hogy miért az jön , és milyen jó hangnemi megoldások, átkötések, technikák vannak benne..az a halálom amikor olyan gitárosokkal találkozom akik 5 éve gitároznak de egy c dúr skálát nemtudnak eljátszani, vagy nem tudják hogy melyik a kvint a gitáron és melyik a terc..
2. nekünk általános iskolában az énekteremben volt egy zongora és ennyi... örültünk hogyha azon játszott a tanár. nem hogy mi játszunk rajta.
3. amugy meg persze megértelek, diákként én is örülnék neki hogyha éneken hangszereket ismernénk meg , próbálnánk ki.
17/F
Ez az egész magyar oktatást jellemzi: mindent csak elméletben fogsz megtanulni, majd jól meglepődsz az első munkahelyeden.. Meg később is... Kivéve, ha egy-egy jó tanár becsúszik, manapság elég ritkán. Sajnos ez van, amig valaki át nem alakitja a magyar oktatást. Tehát a tanár normális, mert ez a tananyag, ezt várják el tőle, az más kérdés, hogy ez mennyire életképes hosszútávon. Ugyanakkor Mozart nem árt neked abbban, hogy a könnyűzenében is előrébb lépj, ezt 7 év szolfézs után mondom... Szóval részedről is kellene szerintem némi megértés, kompromisszum.
31/L ex-tanár...
Hát figyelj ha zenével akarsz foglalkozni akkor teljes mértékben az első válaszolót támogatom.
Amíg nem tudjátok az elméletet mi értelme lenne a gyakorlatnak?
Az,hogy néha átmentek énekelgetni az teljesen ok,de ne akarjatok énekesek meg zenészek lenni a nélkül,hogy az elméletet nem tudjátok.
Nem tudom,hogy hány olyan magyar tini 'énekes' például akik a vivában mennek éjjel-nappal ha csak 5 kérdést tennék föl nekik mennyire tudnának válaszolni?
Mozart,Beethoven,Hyden,barokk zene,vonós négyes,zenemű,zenekar,szimfónia satöbbi. gondolom ezeket veszitek most nem?
Ezek mindd-mind fontosak és hasznosak és bizony ha érdekel a zene iszonyú könnyű dolgod lesz.
Nem hiszem el,hogy ha komolyabban zenével foglalkozol nem érdekel a zene története?
Attól,hogy a nagyon alapokat tudod nem leszel zenével kapcsolatos ember.
És az,hogy kettes leszel,megérdemled,bocsi,de attól,hogy zene együttesed van nem kaphatsz 5-öst.
A tanár nem mondta el,hogy dolgozat lesz??
Nem mondta,hogy tanuljatok?
Ha nem mondta és te készültél akkor igazságtalanság de amúgy igazságos.
Kérd meg,hogy hagy javíts ,mert neked az ének fontos tantárgy. :)
Bocsi elírtam.
Elnézés felséges zenetörténelem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!