A szüleim elkényeztetnek, emiatt piszkálnak. Mit tegyek?
Az a baj hogy a szüleim nagyon elkényeztetnek, nem az a baj hogy foglalkoznak velem, hanem mindent megkapok, pedig nem is kérem. Karácsonyra is rengeteg dolgot kaptam. Az iskolába is autóval visznek, és nem is az olcsóbb árkategóriás a kocsink így még jobban látszik hogy elkényeztetett vagyok. Szerintem nyugodtan járhatok biciklivel suliba. A ruháim is nagyon drágák. Kínaiba és használt ruhaboltba nem is megyünk be. A téli kabátom is kb. 30.000 volt.
Az osztálytársam egyik nap le cigányk.rvázott. A szüleimmel próbáltam beszélni de azt mondják szeretnének mindent megadni nekem és nem szeretnék a megszólnák őket hogy "rongyokba" (nekik olcsó ruhát jelent) járok. Az osztályfőnöknek szóltam azt volt a válasza beszéljük meg.
És még azért is piszkálnak mert cigány vagyok. A héten kerültem új suliba és már utálnak. Összebarátkoztam egy lánnyal akit kiközösítenek, azt mondták akkor én is legyek nyomorék mint R. (vagyis a lány).
Elegem van
14/L
Nem a "gazdagság" miatt szoktak senkit piszkálni, kiközösíteni, gúnyolni. Sokkal inkább a viselkésük miatt kezdik ki a társaikat a kamaszok (felvágósság, dicsekvés, mások lenézése).
Azok alapján ami leírtál és ahogyan leírtad nekem az jön le, hogy olyan emer vagy aki szereti elmondani, hogy mi mennyibe került, mennyire drága, új, divatos, stb.
Talán kezdetbem ezen változtathatnál, hogy az osztálytársaid elfogadjanak.
Nem kell szakadt göncökbe járni, de azt sem kell hamgoztatni, hogy 30 ezres kabátod van.
Ez most nagyon megoszló lesz,de van akinek a 30.000ft-os kabát is rongy, ha azt nézzük még a Zarába se nagyon kapni annyiért kabátot,esetleg onnan indulnak. A Bershkába (gagyi minőség) is 30.000 körül mozog egy kabát,szóval ha ezt nézzük egyáltalán nem vészes. Főleg ha "csak" egy téli kabátot kaptál. Nem vagyunk gazdagok,de ennyiért nekem is vennének a szüleim egy jobb minőségű télikabátot.
Csatlakoznék az előttem szólóhoz,csakis a pénz miatt nem leszel kiközösítve.
Több olyan barátom/nőm van akit kocsival hordoz az anyja mindenfelé, iphone 6, halom ruha (tényleg drága ruhák,nem plázásak) stb..mégsincsenek kiközösítve,mert tudnak normálisan viselkedni és nem fitogtatják az anyagiakat. Illetve olyan osztálytársam is van aki biciklivel jár,duris ruhákba és akkora pofája van,hogy hihetetlen..na őt nem is szeretik,és nem azért,mert biciklivel jár. Semmi köze hozzá.
Mit tegyél? Legyél normális,és kedves. De nem kell túlzásokba esni és műmájer lenni.
Nem tudom hogyan viselkedsz masokkal hiszen nem vagyok ott. De légy természetes ne foglalkozz a beszólásokkal (tudom hogy kegyetlen nehéz főleg ennyi idősen egy idegen iskolába) aztán ha azt látják hogy a sok drága holmi mögött EMBER van meg fognak barátkozni ne félj! Minden csoda 3 napig tart te sem leszel mindig terítéken!
Ami miatt most kiközösítenek az nem a pénz és nem a ruhák..még csak nem is a kocsi. Szerintem ezt te is tudod. A 14 éves fiatalok előszeretettel szajkózzák az otthon hallott sztereotípiákat...nem kell ügye megmagyaráznom!? Nem téged utálnak! Csak azz hiszik elvárás minden romát rühellni mert ez az amit otthon látnak. Nem is ismernek azt sem tudják milyen ember vagy. Annyit látnak a buta kis fejükkel higy itt egy cigány csaj akinek tehetősek a szülei. Ennyi elég az útálathoz! Idővel ha azt látják hogy normális vagy megbarátkoznak! Kitartás...és ne igazold őket! Ne válj olyanná amilyennek gondolnak!
Ugyan, nehogy az legyen már mérvadó, amit a többi kölök mond!
Engem is azzal szekált még gyerekkoromban egy "barátnőm", hogy el vagyok kényeztetve, mert egyke vagyok, míg ők a testvérével nem.
Azóta eltelt sok év. Én a szüleimre nem támaszkodhatom, mert rég meghaltak. De önerőből, munka mellett szereztem diplomát, aztán másoddiplomát, jó állásom van, nyugodt családi életem. Míg az illető csaj pár éve felcs...náltatta magát egy kiskorú fiúval, és azóta is egyedül vagy az éppen aktuális pasijával neveli a gyerekét (de leginkább a nagyszülőkhöz van lepasszolva). Tíz éven belül elkezdett vagy 5 iskolát (persze nem fejezte be egyiket se), és pénztárostól a személyi edzőn keresztül a kozmetikusig minden foglalkozást végigpróbált. Ha éppen kirúgják valahonnan nem gond, mert anyu-apu kisegíti...
Nyomon követem a FB-on a szappanoperáját és röhögök: na ki is szív felnőtt korában amiatt hogy "el lett kényeztetve"?
Osztom 2-es véleményét.
A mai 14-16 éves korosztály, pláne a lányok, előszeretettel járnak szoláriumba, szóval nem egyszerű megkülönböztetni ki a cigány. Meg cigánynak tituálni nem szoktak a gazdag romákat, ezt elhiheted.
Hidd el, kb most érsz abba a korba, amikor elkezdi a korosztályod jobban érdekelni, hogy drága ruhákba járhasson, autóval vigyék. Kétlem, hogy ez vezetne a "sikertelenségedhez".
A gazdag emberekkel inkább jobban szoktak barátkozni.
Nem lehet valami más a háttérben? Talán kövér vagy, nagyon csúnyán beszélsz, hirtelen haragú vagy. Nem tudsz valami olyat ami taszíthat másokat? (A cigányság ma már egyáltalán nem tartozik ezek közé)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!