Mit tegyek, ha reményvesztettnek érzem magam? 16/L
Nem lelem őszinte örömöm szinte semmiben. Nagyon nagy a hajtás a suliban, sok órám van, majd egész nap ott vagyok, rengeteg az anyag, a számonkérés. Elfáradtam, nincs kedvem semmihez, ráadásul két hónapja szakítottunk a barátommal, és még mindig nem vagyok túl rajta, rettentően hiányzik :(
A jegyeimen eddig nem látszott mindez, de most írtam egy sor sikertelenebb dolgozatot és félek hogy nagyon lerontom az átlagom.
Fásultan csinálom a dolgom, de nagyon elegem van mindenből, semmihez nincs kedvem, minden nap sírok, van hogy apróságokon is, és megesik hogy vagdosom magam.
Nagyon nem jó ez így, hogyan juthatnék ki ebből a helyzetből? :(
Vannak barátaid? Mennyit szoktál kimozdulni? Rengeteget javíthat a kedveden, ha elmész sétálni vagy megiszol valahol egy teát, akár egyedül, akár mással. Néha kell egy kis idő a kikapcsolódásra, attól még jobban is fog menni a tanulás, tehát ne legyen lelkiismeret furdalásod, ha lazítasz kicsit.
A szakításra pedig nincs recept. Van akinek idő kell a továbblépéshez, van, aki a kutyaharapást szőrével elvet vallja.
Vagdosni ne vagdosd magad. Butaság. :) Olyan nyomokat hagysz a bőrödön, amik minden nap arra fognak emlékeztetni, amiért csináltad és így sosem fogod elfelejteni. Én is nagyon megbántam, hogy elkezdtem, de szerencsére a legtöbbször meg tudom állni és így már csak nagyon ritkán vágom meg magam.
Amúgy ha gondolod és esetleg van kedved beszélgetni, írj. :)
19/l
Igen, a kamaszkori depresszió helyes meglátás, csak éppen nem segít.
A szerelmi bánatra azt mondanám, hogy majd elmúlik, a vagdosás viszont jobban aggaszt, azzal szakemberhez kéne fordulni. A te korodban könnyen igénybe lehet venni ingyenes pszichológusi segítséget.
Próbálj aktívabban élni: séta mozgás sport, még ha nehezedre esik is. Szólj a szüleidnek, ha lehet legyen velük is programod, ha csak egy esti társas is.
Fordulj szakemberhez. A vagdosás nem megoldás semmire.
Találj egy hobbit ami kikapcsol és örömödet leled benne. Lehetőleg olyat, amit egyedül csinálhatsz, hogy ne máson függjön a boldogságod.
Aludj többet, az segít, vegyél forró fürdőt, találj valamit ami agyilag ki tud kapcsolni. Könnyű meglelni, csak próbálgasd amik eszedbe jutnak, és amikor odaérsz rájössz. Kivéve a vagdalkozást, az nem jó. Ronda és később szégyellni fogod.
Beszélgess olyan emberekkel, akik más napi rutinban vannak, tehát nem fásultan csinálják a dolgukat, hanem élvezik a munkájukat. Menj állatok közé, ha van a környékeden akkor kutyamenhelyre, vidd el egyiket másikat sétálni.
Tarts kecskét, felvidít ha fáradt is vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!