Ő miért jobb nálam? (Bővebben lent, kicsit hosszú)
17 éves lány vagyok, van egy ikertestvérem. Kétpetéjű ikrek vagyunk és nem is nagyon hasonlítunk egymásra. Tény, hogy ő jobb géneket örökölt, ami a külső megjelenést illeti: szép vékony, helyes arca van, míg nekem egyáltalán nincsenek ilyen jó adottságom. Ami viszont a személyiségjegyeket illeti, ő jóval hangosabb, türelmetlenebb, rosszabb jegyeket szerez mint én, nem a legjobb természet. Én csendes vagyok, türelmes, barátságos. Mégis ha ő tesz valamit, az majdnem minden esetben az egekig van magasztalva, míg én egy cseppnyi elismerést sem kapok. Például:
Mikor én csináltattam egy csinos, visszafogott testékszert rögtön figyelemhajhásznak bélyegeztek, az ő ormótlan orrkarikája "aranyos" meg "vagány". ha én szökőévente egyszer kicsit lazábban öltözöm, nem figyelek olyan gondosan mit veszek fel mivel, akkor rögtön egy trampli vagyok, ő viszont -habár csak szedett-vedett férfiruhákban jár- jópofa, egyedi. ha társaságban jóízűen eszik egy nagyot, csak nevetnek rajta, én viszont rosszalló pillantásokat kapok. mindez csak azért lenne, mert a külső adottságai (amikért ő érdemben egyáltalán nem felelős, tekintve hogy nem ad magára) jobbak mint az enyémek (aki gondosan ügyel, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából)?
Talán az a helyzet, hogy a szüleid is tisztában vannak azzal, hogy lett egy értelmes és egy elcseszett gyerekük. Benned látnak lehetőségeket, hogy fejleszted magad, tanulsz, sokkal többre viheted, mint a "vagány" testvéred.
Éppen ezért az elvárások is mások. Őt megdicsérik mindenért, ami nem rossz. Nálad tették magasabbra a lécet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!