Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 11 éves Lányom nehezen barátko...

11 éves Lányom nehezen barátkozik. Mi lehet az oka, hogy nem tud barátot szerezni?

Figyelt kérdés

Történt ugyanis, hogy új iskolába került, ahol nagyon hamar megbarátkoztak, egy szintén újonnan a közösségbe került kislánnyal. Tartott ez kb. egy évig, és a kislány új barátnőket talált. Már csak akkor megy a lányomhoz, ha nincs neki senki más kéznél. "nincs ló, jó a szamár is" alapon. A lányom egyedül áll a sor végén, egyedül tölti a szüneteket, és szerintem nem meri más lányok társaságát keresni, mert attól tarthat, hogy nem barátkoznának vele. Mindig is csak akkor barátkozott valakivel, ha azok kezdeményezték. Szégyenlős típus, és fél a kiközösítéstől! Ezért inkább nem is kezdeményezi a kapcsolatot. Nem tudom mi tévő legyek! Olyan sokszor beszéltünk már erről vele, biztattuk, hogy legyen kezdeményezőbb, és nyitottabb, de semmi változás.

Mit tegyek? Hogy tudnám kirántani ebből a zárkózottságából? Félek, hogy hosszú távon komoly gondjai lesznek. A tanulmányi eredményei is vissza estek. Azt látom, hogy érdektelen, a tanulásban is! pedig nem ez volt rá jellemző!

Köszönettel várom a tanácsaitokat.

2010. jan. 27. 21:43
 1/9 anonim válasza:
Szerintem vigyétek más közösségbe is, ahol új, és ahol talán más az értékrend is, meg még nem ismerik. Szakkör, vagy bármi. Én öhmm.. elfogult vagyok, szerintem a cserkészet tuti terep, hogyha közösségbe akarod beilleszteni, ott ezzel elég sokat foglalkoznak, meg mások azok amiktől "menő". Ha egyszer már máshova tud kapaszkodni, nem függ lelkileg az osztálytársak megítélésétől, akkor sztem feléjük is elkezd nyitni.
2010. jan. 28. 00:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélgess vele, talán kiderül mi a gond! Nehogy nagyobb baj legyen belőle. Én is el lennék keseredve a helyedben. Őszinte a kapcsolatod vele? Vagy veled sem szeret beszélgetni?
2010. jan. 28. 07:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Hasonló szituban vagyok mint te,és az én lányom is 11 éves:D .Nekem azt mondja,hogy szeretne átmenni másik iskolába,de mivel én ezt nem szeretném (csak végső megoldásként),beszéltem a tanárral,és a segítségét kértem.Ez most történt a hét elején,de már most jobban érzi magát.Próbálj beszélni a tanárral te is,hátha tud segíteni.
2010. jan. 28. 13:22
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ilyen voltam, sot én még nem is beszéltem.. de aztán megváltoztam és néha már túl kozvetlen is vagyok :)

Egyébként engem a mai napig nem fogadnak el suliban, tegnap pl. tudtomra adták hogy mennyire utálnak, de nem érdekel... Ne aggódj, a lányod is talál majd barátokat!

2010. jan. 28. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem gondolkodj el, vajon nem te is ilyen voltál véletlenül? Azt a legnehezebb elfogadni a másikban, ami nekünk is fájó pont magunkban.
2010. jan. 29. 12:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Vannak a nem túl beszédes lányok.Nekem 12 a lányom,és ő is ehhez hasonló típus.Ő sem szeret nagyon kezdeményezni,igaz,vannak barátai :) Szerintem vidd közösségekbe,ott hátha megfog nyílni ;)
2010. jan. 29. 15:13
 7/9 anonim ***** válasza:
én is ilyen voltam mindig ..már 15 éves vagyok,de még mindig nem vagyok olyan,mint a többi tinilány...hogy tanárokkal feleselnek,nagyszájúak,stb:Dvannak ilyen emberek,akik nehezen illeszkednek be.és még mindig elég kevés barátom van,nagyon is kevés:Sidén lettem középsulis,nekem is nagyon nehéz volt új osztályban:Seleinte barátaim is voltak,de aztán tőlem is eltávolodtak.egy-két lány maradt meg még mindig barátnőmnek.de nem bánom.tudom,hogy ők az igazi barátok.akik úgy szeretnek,amilyen vagyok:)és ne félj,szerintem a lányodnak is lesznek barátnői.lehet,h nem sok..de jobb a kevés jó barát,mint a sok olyan,akik csak kibeszélnek és nem igazi barátok:Sén ezt gondolom.nekem is sokáig nehéz volt,de már ugyanúgy van barátom,mint a többi normális lánynak,pedig ezt nem gondoltam volna még nemrég:Dúgyhogy nyugodj meg,semmi baj nincs szerintem a lányoddal:)
2010. jan. 31. 19:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Teljesen megértem a félelmedet, hogy tartasz attól, hogy ez hosszabb távon probléma lesz a lányodnál. Saját példát tudok erre felhozni.

Én 12 évesen kerültem új iskolába, és nekem is nehezen ment a beilleszkedés. Az én anyukám is nagyon aggódott értem. Azonban ez csak olaj volt a tűzre: tudatosította bennem, hogy valami velem nem okés, már csak ezért sem voltam képes nyitni mások felé. Pedig tényleg jót akart. Most 21 éves vagyok, és csak nagyon nehezen tudom az énképembe beépíteni azt, hogy nem olyan vagyok, mint amilyennek hosszú éveken keresztül mondtak. Ha egy gyereknek sokat mondanak valamit, megjegyzi, beépül a tudatalattijába. És feladja, nem is próbálkozik. "Mert én úgyis zárkózott vagyok." Pedig lehet, hogy ez csak egy rövid időszak lett volna.

2010. febr. 12. 21:34
 9/9 anonim ***** válasza:
jó ötlet kicsit más közösségekbe vinni. a kicsit zárkózott embereknek sok esetben valamilyen művészeti ágban tehetségesek. tánc, zene, rajz, ilyesmi szakkört javasolok, vagy mást, de mindenképp olyat, ahol a többiek is hasonló érdeklődésűek, értékrendűek, mint ő. gondolj bele: pl a társastáncnál alapból természetes (jobb esetben), hogy jóban van a partnerével, beszélgetnek, stb. így aztán előbb-utóbb mindenkivel elkezd beszélgetni. hajrá!
2010. ápr. 19. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!