Nálatok is így van ez?
Figyelt kérdés
anya bárhova is elengedne előtte mindig megbeszéli apuval. apu nagyon szigorú. anyu magától semmit se enged meg. mindnt megtudok beszéllni vele. pl ha csak fagyizni akarok délutan menni oda elenged. nem szól apunak. de ha barátnőnél akarok aludni vagy este kimenni a csajokkal azt már apuval beszéli meg.2014. okt. 28. 10:02
1/10 anonim válasza:
Igen, így van rendjén. Nem azért kérdezi meg, mert döntésképtelen egyedül, hanem azért, mert a szülők együtt szeretnek dönteni ilyen kérdésekben. Ezt hívják közös nevelésnek. Szülő vagyok, már nem tini, de helyesnek tartom, hogy nagyobb(nak tűnő) döntéseket nem hoznak meg a szülők egymás tudta nélkül. Az, hogy nem alszol otthon, ill. hogy hová mész estére, eléggé mindkettőjükre tartozik, igen.
2/10 anonim válasza:
Szerintem ez elég alapvető amúgy. Picit gondolj bele az ő helyzetükbe. Szereted a párod, nevelgetitek a közös gyereketeket, te is megkérdeznéd komolyabb döntések előtt, hogy ő mit szeretne, nem? Tiszteletből.
3/10 anonim válasza:
Két szülőd van, akik közösen tartoznak felelősséggel érted.
4/10 A kérdező kommentje:
de ha apa alapból megmondja hogy szó se lehet róla akkor anya sose ellenkezik.
2014. okt. 28. 10:36
5/10 anonim válasza:
És ha anya mondaná, hogy nem, apa ellenkezne? Szerintem ez 2esélyes dolog: Két igen = mehetsz, Egy igen, egy nem = nem mehetsz, 2 nem = nem mehetsz. Csak egyetértésben engednek el, és ezzel semmi gond nincs, szerintem. Nem cselekszenek egymás akarata ellen. Ha lenne barátod, akkor csinálnál olyat, amivel ő nem ért egyet? Ha szereted és tiszteled, akkor nem mész az akaratával szemben, keresed a kompromisszumot, nem? A bajt itt abban érzem, hogy te kérdezel, ők válaszolnak, de nem adnak magyarázatot. Apukádat indokolatlanul és érthetetlenül szigorúnak tartod. Megindokolják, ha nemet mondanak valamire? És most nem a "csak mert azt mondtam"-ra gondolok, hanem észérvekre.
6/10 A kérdező kommentje:
azzal indolkolja hogy még fiatal vagyok. illetve ha el is enged valahova megbeszélt időre jön értem vagy pedig időre haza kell érnem. ami hát nem túl sok idő. kicsit több szabadsagra vagyok amit nem hajlandó megadni
2014. okt. 28. 10:53
7/10 anonim válasza:
Bőven ráérsz még a több szabadsággal, így van rendjén, ahogy csinálják :)
9/10 A kérdező kommentje:
16/L
2014. okt. 28. 13:18
10/10 anonim válasza:
Tanulj meg nemet mondani, sok szülő azt hiszi mond valamit és az úgy is lesz. Szökj el, ne mond el hova mész. Másnap biztos megakarnak majd büntetni, megtiltják, hogy újra elmenj. Na ezt csak akkor tudják, hogy ha belemész. Ha másnap ugyan úgy elszöksz, majd azután mindig, rá fognak jönni, hogy nem korlátolhatnak téged, és inkább kompromisszumot fognak kötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!