Miért csinál anyum a kis dolgokból hatalmas problémát?
Idén elkezdtem a gimnáziumot és nagyon tetszik. Egy erős gimibe járok és elég sok rossz jegy összejött de jók is vannak azon kívül én jó tanuló vagyok , de érzem még nem szoktam bele.
Nem is olyan rég anyum olyan dolgokat hozott összefüggésbe ami érthetetlen. Néhány hete reggel azt mondta:"bezzeg a körmödet volt időd kifesteni kiporszívózni nem tudtál" meg a szempillaspirál és a tanulás közötti összefüggések. Hogy azért nem tanulok mert szempillaspirál volt rajtam.
Tanulok és látszik is , de teljesen mások az elvárások és egyszerre nagyon sok. most szünet van. De mi köze a szempillaspirálnak a jegyeimhez?
A másik a "megint más színű a körmöd?" mert amikor lekopott a körömlakk akkor azt leszedtem mert ronda lett. Szerintem a tanulás és a körömlakk között semmi összefüggés nincs ,de szerinte van. Mit lehet vele kezdeni? Nem vagyok egy lázadó típus , de a csupasz körmeim nem tetszenek tanulni meg tanulok és ez egyre jobban látszódik.
Nagyon rosszul esik amikor ilyeneket mond. Mit csináljak vele?
Bocsánat hogy zavaros.
Pont az a lényeg, hogy a tanulásnak semmi köze a szempillaspirálhoz és a körömlakkhoz. Ahogy előttem írták, az időnek van köze hozzá, amit nem a tanulásra fordítasz.
Nyilván megszokták otthon, hogy kiemelkedően teljesítesz, és aggódnak, hogy most nem. Tudom, hogy egy erős gimiben más a szint, ők is tudják, azt szeretnék, hogy megszokd és jól teljesíts. Mutasd meg, hogy rajta vagy a témán, ne keresd a konfliktust. Jót akarnak a szüleid, hidd el. Nekik meg az esik rosszul, hogy úgy látják, nem veszed komolyan, mert a körmödet és a szemedet fested, holott azt az időt tanulásra fordíthatnád. Nem kell mindent szó szerint érteni, de szerintem te is tudtad, miért mondta anyukád. :)
Köszönöm a válaszokat!
Nincs műkörmöm irtózom tőle.
Sosem voltam kiemelkedő a reál tantárgyak meg nem is az erősségeim. Igyekszem javítani. A legnagyobb gondot a kémia meg a fizika okozza. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!