Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért csinál anyum a kis...

Miért csinál anyum a kis dolgokból hatalmas problémát?

Figyelt kérdés

Idén elkezdtem a gimnáziumot és nagyon tetszik. Egy erős gimibe járok és elég sok rossz jegy összejött de jók is vannak azon kívül én jó tanuló vagyok , de érzem még nem szoktam bele.

Nem is olyan rég anyum olyan dolgokat hozott összefüggésbe ami érthetetlen. Néhány hete reggel azt mondta:"bezzeg a körmödet volt időd kifesteni kiporszívózni nem tudtál" meg a szempillaspirál és a tanulás közötti összefüggések. Hogy azért nem tanulok mert szempillaspirál volt rajtam.

Tanulok és látszik is , de teljesen mások az elvárások és egyszerre nagyon sok. most szünet van. De mi köze a szempillaspirálnak a jegyeimhez?

A másik a "megint más színű a körmöd?" mert amikor lekopott a körömlakk akkor azt leszedtem mert ronda lett. Szerintem a tanulás és a körömlakk között semmi összefüggés nincs ,de szerinte van. Mit lehet vele kezdeni? Nem vagyok egy lázadó típus , de a csupasz körmeim nem tetszenek tanulni meg tanulok és ez egyre jobban látszódik.

Nagyon rosszul esik amikor ilyeneket mond. Mit csináljak vele?

Bocsánat hogy zavaros.

2014. okt. 26. 21:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%
szerintem úgy gondolja, hogy ha a körmeidet festeni van időd, akkor tanulni és porszívózni is legyen.
2014. okt. 26. 21:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Beszéld meg vele!

Ő keresi az okokat, és azzal, hogy azt mondja, hogy "de hát ki van festve a körmöd" nem arra gondol, hogy ki van festve, hanem arra, hogy több időt kellene a tanulással töltened, mint azzal, hogy szépítkezel.

Hidd el ő is tudja, hogy egy kis szempillaspirál vagy egy körömlakk nem oka a rossz jegyeknek, de valahogy rá akar venni téged, hogy szedd össze magad. Ilyenkor neki is könnyebb ráfogni ezt valami felszínes dologra, viszont hidd el, szeretné ő tudni azt is, hogy mi a pontos oka annak, hogy vannak rossz jegyeid, de egy kamasszal kommunikálni nem könnyű. Ő sem tudja hogy kell, te sem osztasz már meg vele mindent...

Szerintem mondd el neki, amit itt leírtál. Biztos ő is elmagyarázza majd, hogy mit gondol mélyebben.

Nincs más. Beszélgetni kell.

Már nagy vagy, nem lát bele úgy az életebe mint eddig. Csak a körmödet látja.

Hát magyarázd el neki, mi a helyzet! Hogy mit érzel, mit teszel és miért, és a körömlakk-kérdés a háttérbe fog szorulni.

2014. okt. 26. 21:21
 3/13 anonim ***** válasza:
20%

Mi anyukák aggódósak vagyunk.

Nem tudom egyébként Anyukád tanulós típus-e, azaz ismeri-e milyen egy új iskolában teljesíteni.Vagy esetleg túl sokat tanulós?

Nekem az egyetemen még jól emlékszem hogy úgy éreztem az életre tanítottak azzal, hogy annak ellenére hogy matekból a legjobb voltam, és a többieknek én segítettem, szigorlaton egy olyan tanárhoz kerültem aki két mondat után belém fojtotta a szót, és azt mondta 2-es! Arra hogy akkor kérek következő vizsgaidőpontot a javításra azt mondta, hogy akkor meg megbuktat. Nem voltam szimpi meg rossz napja volt és kész. Nem azon múlt hogy tudom-e.

Műszaki fejjel belekezdtem egy szociológiai diplomába. míg korábban tényszerűen írtam a választ a vizsgákon, addig a szociológián rizsázni kellett volna.Ehhez félévkor majdnem meg kellett buknom, hogy rájöjjek, nem elég tudni. Ki kell nekik egész mondatban fejteni, mert különben nulla pont.

Ezzel azt akarom írni, hogy meg kell tanulni a tanárokhoz viszonyulni. nem lehet minden tanárhoz miniszoknyába menni vizsgázni, illetve van akinél pont abban kell!

Mond el Anyukádnak, hogy ne aggódjon, megteszed amit kell, de még idő kell hozzá hogy beletanulj, megszokd a ritmust és ezt az új rendszert.

És mondjuk ki: a tanárok nagy része skatulyázik!!! Nehéz kiszállni ebből, ha véletlenül első órán mondjuk nem tudod választ, vagy otthon hagyod a füzeted amit megjegyeznek.Kemény munka elnyerni ezek után egy tanár bizalmát. Ki kel tapasztalni pl hogy a töri tanár mindig az apró betűsből röpdogáztat, de ehhez kell egy két rossz jegy.

Szóval ha tényleg becsületesen tanulsz, az mond el Anyukádnak, illetve az se lenne rossz, ha látna tanulás közben.Én például ezért nem szoktam elhinni hogy tanul a gyermekem, mert nem látom. Viszont a jegyei jók!

A körömlakkal nem a tanulás miatt nem értek egyet!

Tönkre teszi a körmödet!! Remélem műkörmöd azért nincs?

2014. okt. 26. 21:24
 4/13 anonim ***** válasza:

Egyébként az Anyukáknak is van rossz napjuk, vagy hónapjuk. A főnök, az ügyfél a munkatársak, a vevők, felhergelik, aztán meg hazamegy és lakásban kupi van a gyerek meg hazahozott már megint egy rossz jegyet. Bezzeg a körme tökéletes! Hiszi a piszi hogy tanul!

Még mintát is festett rá, pedig biztos fél órát pepecselte...

Szóval képzeld bele magad ő miért gondolkodik így.

Egy kicsit többet kellene beszélgetned a mindennapi problémáidról a a sulibeszokással kapcsolatosan. Mint egy barátnővel akinek elpanaszolod, hogy a francba hiába tanultam egész este már megint totál mást kérdeztek, vagy elnéztem és elfelejtettem továbblapozni . A fenébe is.

Ha együtt érez veled akkor nem fogja cikizni a sallangot, amit magadra raksz. Ő fog segíteni kiporszívózni, hogy legyen időd tanulni.

2014. okt. 26. 21:33
 5/13 anonim ***** válasza:

"Tönkre teszi a körmödet!!"

Ezt a baromságot hol tetszett hallani? A köröm vastag szaruréteg, rákent (ilyen célra gyártott) festék nem teszi tönkre.

Ha autófényező festékkel festené, akkor igen, lehet, hogy a hígító megmarná.

2014. okt. 26. 21:40
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

5 -ös válaszadónak és aki rendszerese körmöt fest

[link]

A zöld mozgalom hívei azonban főként az ún. „toxikus hármasra” szokták felhívni a figyelmet, amivel a körömlakkot használóknak mindenképp tisztában kell lennie: ezek a dibutil-ftalát, a toluol-vegyületek és a formaldehid.

[link]

"A kutatások és kozmetikai felügyeleti szervek csak toxikus hármasnak „becézik” azokat a vegyi anyagokat, amikből a körömlakkok nagy része áll.

A toxikus hármas tagjai:

Formaldehid, Toluol-vegyületek, Dibutil-ftalát

Mindhárom anyag az irritációtól kezdve akár születési rendellenességgel és a rák kialakulásával is kapcsolatba hozható, de vegyük szépen sorra, mi mindent okozhatnak még."

A műkörömről:

[link]

Ettől függetlenül ünnepi alkalmakra vagy egyszer egyszer én is ki szoktam festeni. Viszont az év minden napján meggondolnám és a gyerekemnek sem engedem meg csak nagyon elvétve.

2014. okt. 26. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:
28%
Még egy tapasztalat a műkörömre nem a sima lakkra: láttam egy műkörömépítő ismerősöm körmét amikor levette a műkörmét, hogy mi volt alatta. BRRR... Kiráz a hideg ha rágondolok.
2014. okt. 26. 22:09
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

1. A műköröm alá felreszelik a saját körmöt, persze, hogy nem fényes levétel után.

2.

" A PVC lágyítására használják ezeket az anyagokat, hogy rugalmasak legyenek a termékek. Padlóban, lambériában, műanyag burkolatokban és egyéb műanyag cikkekben is előfordulnak. A ftalátokkal lágyított PVC-t rendszeresen használják az egészségügyben (oxigénmaszkok, katéterek, vértasakok), és többek között gyermekjátékok készítéséhez is. A ftalátok megtalálhatók élelmiszerekben, flakonokban, ruhákban és műszaki cikkekben egyaránt, a számítógép műanyag részeitől kezdve a telefonkábelen át a kábelszigetelésekig, valamint csövek, autóalkatrészek, adalékanyagok, festékek, lőszerek és szerszámok műanyag részeiben is."

Akkor légyszi a fentiektől is tartózkodj, ha olyan veszélyes anyag.

2014. okt. 26. 23:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szóval most is épp egy nagy rakat ftaláton olvasod, amit írok. Dobd ki, fúúúj, veszélyes!

Ne tessék ilyen félinformációkból építkezni. A mannaszappannak meg alap marketingstratégiája a vegyületekkel való ijesztegetés, hogy inkább az ő termékeiket vedd meg, mert azok annyira természetesek. Miközben 150 Ft-os önköltségi áron előállított termékeket árulnak 900-1000 Ft-os egységáron.

Én is készítek ilyet itthon, tudom, hogy mivel jár az elkészítése, anyagilag is, egyszer nagyon ráértem is kiszámoltam. Ráadásul én kiskereskedelmi áron, kisebb mennyiségekben szerzem be az alaanyagokat, ipari mennyiségben olcsóbbra is kijönne.

2014. okt. 26. 23:20
 10/13 anonim ***** válasza:
A baj,az,hogy érted anyukádat,nem arról beszél,hogy miért fested a körmöd a baj azzal van,hogy nem segítesz a házimunkában és több időt is tölthetnél tanulással,mert neked most ezek a feladataid.Arra gondol túl sokat cicomázkodsz,magaddal foglalkozol,pedig mással is kéne.
2014. okt. 27. 10:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!