Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért zavarja, hogy szeretek...

Miért zavarja, hogy szeretek vásárolni? Ha nem az ő pénze, minek köt bele?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok. Régebben (ált. suliban) nem voltak túl divatos dolgaim, meg nem is volt olyan alakom, hogy nyugodtan felvehettem volna egy skinny nadrágot, vagy egy ruhát. De elkezdtem változtatni magamon (lefogytam, elkezdtem rúdtáncra és aerial hoop-ra járni) és azóta az öltözködésemben is magabiztos vagyok.

Mivel itt, Magyarországon nincs annyira sok üzlet és a választék sem túl nagy, ezért miután az itteni boltok kollekcióiból megvettem azokat, amik tetszenek, rendelni szoktam külföldi oldalakról, amik szállítanak Mo.-ra, vagy ha ide nem, akkor Angliába, a nagynéném címére küldik és Ő küldi tovább nekem.

2-3 havonta pedig néhány barátnőmmel (idősebbek) csinálunk egy bevásárlókörutat valamelyik külföldi fővárosban (ez általában London, vagy Párizs, de ha nincsenek napjaink erre, akkor Bécs), ez egy néhány napos program.

Ez anyát zavarja szerintem a legjobban, de nem értem, miért, amikor nem ő finanszírozza ezeket.

Most is mutattam neki, hogy miket akarok venni, ha megyünk jövő héten a lányokkal, erre csak flegmán annyit mond, hogy nem érti, minek kell nekem megint egy halom szemét, amikor 1 hete jött meg egy másik rendelésem.

Próbálok közeledni felé, hogy ne legyen ilyen ellenséges, de hatástalan.

Oké, ő utál vásárolni, de tőlem ne akarja már elvenni ezt az örömöt.

2014. okt. 25. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
90%
Irigylem a problémádat...vagy tudod mit, inkább nem, sajnálatra méltó az életed:(
2014. okt. 25. 20:39
 12/18 anonim ***** válasza:
58%
egyébként milyen a viszonyotok?
2014. okt. 26. 00:09
 13/18 anonim ***** válasza:
58%
mert apádtól kaptad, azért
2014. okt. 26. 03:14
 14/18 anonim ***** válasza:
77%
Mert szánalmas,hogy szórod a pénzt feleslegesen,amit más meg keres,éretlen kis liba vagy,de az élettől sorra kapod majd a pofonokat
2014. okt. 26. 12:37
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

inkább adományozz, így is tuti annyi ruhád van már, mint egy falunak összesen

talán több..

adományozással jót teszel másoknak és magadnak is, mert ez lelki felüdülés

2014. okt. 26. 16:04
 16/18 anonim ***** válasza:
93%

Nagyon érdekesen gondolkodsz számomra. Pláne az fura, hogy nem érted miért aggódik az Anyukád.

Ha jól értem Apukád vesz meg neked mindent. Ez egy bizonyos szintig rendben van, (egy két ruha vagy tárgy)de hogy bevásárló körutakra járni külföldre Apu pénzén?? Olyan mintha totál hülyének néznéd és kihasználnád hogy vakon szeret. Még ha sok pénze is van.

A pénz értékét nagyon fontos lenne egy kamasznak megbecsülni.Sosem lehet tudni hová vet a sors. A szülők sem élnek örökké...

Nekem van elvált szülők gyermeke lányismerősöm, aki mai napig az Anyukájánál él és az Apukája zsebpénzét is költi a saját fizetése mellett 39 évesen és még mindig ruhákra, rúzsra.(Én hozzá képest a 3-szoros fizetésem mellett sem veszek 8 ezer forintos rúzst!)

Egyedülálló. (na jó mindig van más más pasija aki pénzeli, de egyet se köt le néhány hónapnál vagy évnél tovább.) Azt sem tudja mennyibe kerül a telefonszámlája, vagy a VÍZ, GÁZ, VILLANY számla. Mindent Anyu és Apu fizet, vagy a soros barát .Szerintem még sosem vásárolt be a Sparban és nem tudja hó végén mit jelent számolgatni a forintokat.

Vigyáz magadra és ne hagyd hogy az Apukád könnyelműsége (vak szeretete) miatt te is ilyen legyél!

2014. okt. 26. 21:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Te komolyan mondod, hogy képes vagy elmenni egy külföldi fővárosba ruhát venni?
2014. okt. 29. 16:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Minden ítélkezés nélkül mondom, hogy ez komoly függőség már. Örülök én is az új cuccoknak, de maga a vásárlás a legtöbb embernek feladat, az élet velejárója, egy mindennapos dolog. Nem örömforrás. Esetleg akkor öröm, ha ajándékot veszünk, mert akkor már előre örülök, hogy a másik mennyire fog örülni egy jól kitalált ajándéknak.

Örömforrásnak normális ember más, testi-szellemi-szociális épülését szolgáló programokat választ. Kirándulás, kiállítás, családi programok, valami csapatsport, akármi.

Anyukád szegény biztos szívesen beszélgetne veled, de ha másról nem tudsz, csak felesleges pénzköltésről, ruhamárkákról és divatról, akkor én is elszomorodnék a helyében, hogy mennyire beszűkült és felszínes lett az én tündéri kislányom, és vajon mit rontottam el, hogy ez megtörténhetett?

Egyébként az eszedbe jutott már, hogy egy körút helyett mondjuk Édesanyáddal elmenjetek valahová?

2014. okt. 30. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!