9-14 éves gyerekek szülei! Mennyit tanultok otthon a gyerekkel? Harmadikos osztálytól érdekel főleg.
Csak kikérdezitek vagy végigmentek a feladatokon? Vagy verstanulásnál csak felmondja nektek, vagy együtt tanuljátok meg, vagy egyik sem?
Az is érdekel, hogy napi rendszerességgel tanultok-e velük, vagy hetente x-szer? Hogy zajlik ez másnál?
Gyerek korát és esetleg tanulási eredményeket/problémákat is említsetek, lécci!
Régi a kérdés, de azért remélem nem gond, ha írok :)
Én 13 éves vagyok [szeptembertől leszek 7.-es. Nem, nem buktam meg és nem is indultam később el az iskolába-bocs mindig ezzel jönnek itt, ha meghallják hanyadikos vagyok és hány éves :$] és soha sem tanultak velem. 1.-4. osztály gyerekjáték volt, félévente tanultam 2órát, mikor természet és társadalomból írtunk ellenőrzőt, minden könnyen ment. Tényleg, ezen kívül sosem tanultam. Csak annyi volt, hogy odafigyeltem órán, és otthon megírtam a házikat, mert szerencsére jó agyam volt [van].
5. óta néha kikérdeznek, de csak akkor, ha én kérem. Most idén 6.-ban, 2. félévben nehezen ment a matek [mértan volt szinte egész félévben-és azt útálom], ezért azt apuval együtt tanultam. Verseket nem szoktam felmondani nekik, max ha miután már az iskolában is elszavaltam xD
És 1.-6. mindig minden tantárgyból 5ös voltam [idén félévkor volt kettő 4esem, de szerencsére csak az évvégi jegyek számítanak :], pedig most sem tanulok sokat [heti 1, max 2 óra, kivéve mikor dogák vannak-ugye, értelemszerűen akkor többet tanulok].
Remélem azért a 7. is könnyen fog menni =)
13/L
Szerencsések vagytok.
Az én gyermekek már 13 éves, és csak most kezd elfogadható önállósággal tanulni. De még mindig van min csiszolni.
Pszichológusnál is jártunk. Van sajnos figyelemzavar is a tarsolyban és bizonyítottan 30 %-kal lassabb az minimum elvártnál.... Szóval vannak gondok. De a tendencia fejlődést mutat nála.
A lányodnak gratulálok. Szép teljesítmény. Téged pedig egy kicsit irigyellek. :-))
Anyukám az ha kellett,ha nem,rám telepedett e téren első osztályos koromtól.Ha lehetséges,már első osztálytól kezdve is csak akkor tanulj a gyerekkel,ha kár segítséget,amúgy ne,mert csak azt éred el,hogy le akarjon téged rázni.Legalábbis anyum ezt érte el nálam,meg a további viselkedésével azt,hogy tojjak rá nagy ívből,ha önálló leszek,habár ez már más téma.
Az biztos,hogy a kocsiban tömény 10-20 percig követelte rajtam másodikban a szorzótáblát meg a nyelvtan szabályokat,ordibálva.Mondanom se kell,a viszony úgy se rendeződött,hogy fősulira kerültem.Szóval ha lehet,ne tanulj fölöslegesen a gyerekkel,mert akkor nem fog megtanulni tanulni és szívni fog majd felnőtt korában,mint én.
21/L
Még nem vagyok szülő, de azt le tudom írni anya meddig tanult velem.
Csak elsős koromban ült le velem tanulni, csak akkor kérdezett ki. Utáltam, amikor türelmetlen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!