Mi a véleményetek az olyan tinikről akik marihuánát fogyasztanak? (17-19 évesekre gondolok)
Szerintem nem feltétlenül elítélendő ha az illető egyszer-kétszer kipróbálja. A napi szinten történő fogyasztás viszont rettentő káros, nem tartom ésszerű dolognak, de nyilván mindenki úgy khmm rontja el az életét, ahogy akarja. Én is füveztem már párszor, nem gondolom, hogy rosszabb ember lennék ettől.
17/L
En utalom a drigokat.ha tini csinalja ha felnott...bar mindenki azt csinal magaval amit akar,en orulok h nem eltem/elek vele.
14evsen volt egy epilepszias rohamom,en azota megjobban tartok az ilyen dolgoktol....
26/n
Az, hogy bár a fogyasztást nem támogatom, de kicsit el kéne látni afelett a szemellenző felett, hogy "a drog rossz dolog" és ennyi.
Sőt, a mindenféle összekutyult-kevert partidrogoknál, amikben csak a jó ég tudja, mi van (vagy inkább mi nincs), kifejezetten jobb.
Természetesen addiktív, de az alkohol, a cigaretta, bizonyos gyógyszertárban kapható gyógyszerek (sőt a szerencsejáték) is lehet addiktív, így ez nem pusztán erről szól. Sokan felhozzák érvként, hogy aki függővé válik, az egy idő után mindenre képes azért, hogy anyaghoz jusson, az elvonási tünetek pedig súlyosak. Ez szintén igaz a cigarettára és az alkoholra.
A marihuánát orvosilag is szokták felírni rákos betegeknek, illetve bizonyítottan jótékony hatást fejt ki a sclerosis multiplexes betegeknél. Alkalmas az Alzheimer-kór-szerű degeneratív betegségek megelőzésére. Egy 1998-as francia tanulmány szerint a marihuána hatóanyaga, a THC, NEM idegméreg. Az alkohol és a kokain az. A dohányzással szemben NEM növeli a tüdőrák kockázatát, ezt egy több, mint 2000 résztvevő bevonásával végzett teszt alapján jelentették ki.
A legfőbb pszichológiai hatása az emlékezetkiesés (ami ugyebár az alkoholnál is példásan megvan), az éhségérzet, illetve a 'high' nevű érzés (magyarul a beszívottság). Veszélyt akkor jelent, ha más anyagokkal keverve, nem tisztán fogyasztják. A marihuána-kereskedés legalizálásáról hosszan lehetne vitatkozni, de az biztos, hogy a legalizálás döntően hozzájárulhatna ahhoz, hogy az árusítópontokon garantáltan tiszta anyaghoz jussanak hozzá a vásárlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!