Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Így nem vagyok normális?...

Így nem vagyok normális? Miért nem vagyok olyan mint a többiek? Nektek ciki lennék?

Figyelt kérdés

Teljesen más vagyok mint az osztálytársaim és én ennek egyáltalán nem örülök. Nem arról van szó, hogy nem vagyok tömeglány vagy nem állok be a sorba, hanem tényleg nem úgy viselkedek, ahogyan kéne. Én egyszerűen nem tudok szórakozni. Az osztálytársaim hétvégente mindig találkoznak, buliznak, beülnek valahova inni. Nem hívnak magukkal, de nem is nekem való, nem érezném jól magam. Már tök jól összehaverkodtak meg minden, én meg egyedül maradtam. Én még sosem voltam kocsmában, szórakozóhelyen és alkoholt is csak kóstolás képpen ittam. Nem szeretek és nem is tudok táncolni és énekelni. Zenét sem szoktam hallgatni mert nem szeretem. Már próbálkoztam vele, ilyen kötelező évfolyam bulikon, de nekem ez egyszerűen nem megy. Nem éreztem jól magam, nem tudtam mit kezdeni magammal csak ücsörögtem, hogy "mi a francot keresek itt?". Nem jut eszembe, hogy "de jó lenne bulizni" vagy nem kezdek el énekelgetni, táncolni, ha meghallok egy számot. Nincsenek is barátaim, van egy-két lány, akivel kicsit jobb a kapcsolatom, de velük is csak néha találkozom mert szívesebben vannak mással mint velem. Én unalmas vagyok. Alapból is csendes, nyugis lány vagyok. Társaságban nem nagyon beszélgetek mert egyszerűen nem megy. Ha az említett két lánnyal vagyok pl. akkor beszélek, viccelődök mert őket már nagyon régóta ismerem és előttük nem féleg vagy nem tudom. Gondolom egy idő után másokkal is menne, de sok idő kéne hozzá. A legtöbb osztálytársamnak türelme se lenne hozzám. Mindig csak itthon ücsörgök egyedül, de ezt sem szeretem. Úgy érzem, hogy baj van velem, hogy nem vagyok normális és így sok dologból kimaradok. Itthon is folyton cseszegetnek vele a szüleim, hogy miért nincsenek barátaim meg menjek már valahova.

15/l

Leginkább fiatalok válaszának örülnék. Tudom, hogy ennyi idősen az ivászat és a bulizás nem vezet jóra, de az sem normális, amit én csinálok. Nem változnék meg, nem lennék részeg minden héten, sőt egyszer sem mert nem tudnék teljesen megváltozni, de talán egy kicsit jobb lehet. Amúgy sem a lerészegedésről meg fesztiválokról van szó és nem is ez a lényeg.

2014. aug. 7. 18:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!:)

Nem vagyunk egy minta család, de nincsenek nagy problémák. A szüleim együtt élnek, nem volt válás és egyik családtagomat sem vesztettem el. Nem mondom, hogy soha nincsen egy kis veszekedés, vita mert ez még szükséges is, nincs ezzel probléma és nem is kell mindenben egyetértenünk. Néha megharagszom a szüleimre valami miatt és úgy érzem, hogy nincs igazuk meg, hogy elhanyagolnak, nem foglalkoznak velem, de ez szerintem normális a koromból adódóan. Néha szerintem túl is reagálom némelyik esetet. Ezeknek nincs túl nagy jelentőségük. Mondjuk az tény, hogy nem túl bizalmas, őszinte a kapcsolatunk. Vannak dolgok, amikről egyszerűen képtelen vagyok velük beszélni. Nem bízok meg bennük eléggé, sosem mondtam el nekik, ha szerelmes voltam vagy nem beszéltem az egyéb érzelmeimről. Nem is töltünk együtt sok időt, mármint nincsenek közös programjaink vagy családi ebéd, de azért nem kell panaszkodnom. Megadnak mindent, amire szükségem van, nem bántanak és még, ha több odafigyelésre, törődésre, szeretetre is lenne szükségem azért szeretnek a maguk módján csak nem nagyon tudják kimutatni.

Kiskoromban sokat piszkáltak, csúfoltak mert nem voltam az a tipikus szép, aranyos kislány, duci is voltam. Csak sokkal érzékenyebb lettem, olyan félénk, visszahúzódó. A felnőttek, tanárok sem úgy álltak hozzám, az osztálytársaim meg pláne nem. Sokszor sírtam az iskolában. Akkor volt pár barátnőm, de úgy adódott, hogy a legjobb barátnőim elég messze költöztek tőlem, de végül is nem maradtam teljesen egyedül mert volt más lány is. Most is velük találkozom néha napján. Voltak játékok, születésnapok, gyerek szerelmek amikből kimaradtam. Én nem tetszettem egy fiúnak sem és ez tudom, hogy viccesen hangzik, de már óvódában is voltak ilyen kis szerelmes párok csak nekem nem és piszkáltak miatta és nekem is rosszul esett.:) Most már szebbnek érzem magam, nem vagyok egy gyönyörűség, de sokat változtam általános óta is, ebben az 1 évben. Fogytam is, de azért még így sem vagyok vékony. Mondjuk a fiúk terén még mindig úgy állok mint akkor. Nem volt túl sok barátom, az osztályomban sem voltam népszerű, sokan bántottak, de összességében nem volt rossz gyerekkorom. Mindig volt valaki melettem, aki ellensúlyozta a sérelmeket.

Most nincsen semmilyen hobbim, rajzoltam, de abbamaradt. Szeretném újra elkezdeni, de ez bizonyos okok miatt, nem túl egyszerű... Új hobbit nem szeretnék, ez nagyon hiányzik és nem is tudnék megválni tőle, más pedig nem nagyon vonz. A sport sosem érdekelt és a zene sem. Persze, vannak számok, amik hallás után megtetszenek, de nem jut eszembe otthon meghallgatni újra. Ismerek együtteseket, előadókat, zenéket, amik a korosztályomban népszerűek, kedveltek, de nem hallgatom őket és mást sem, nem köt le, én nem tudom élvezni. Nem nézek tv-t, filmeket is ritkán. Sorozatokat viszont szoktam az interneten, de azokat nem igen ismerik az osztálytársaim, így azokról nem tudok velük beszélgetni.

2014. aug. 8. 01:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért nem tudod folytatni a rajzolást, de esetleg elkezdhetnél valami hasonló kreatív hobbit mint a fotózás, vagy ami megtetszik. Biztos van valami amit szeretsz, amihez tudnál utána valami szakkört vagy klubot találni. Elmehetnél nyelvtanfolyamra, zenét tanulni, ott esetleg találhatnál hozzád hasonlóakat. Lehet hogy az iskolában is van olyasmi ami érdekel-valami szakkör, ami megtetszene. Menj el még akkor is, ha úgy érzed hogy nem érdekelne. Hátha megtetszik. Ha otthon ülsz és várod hogy megváltozzon a világ, akkor nagyot fogsz csalódni. Csak akkor tudsz változtatni ezen a helyzeten ha teszel érte valamit. Nagyon drukkolok neked:) 16/L
2014. aug. 8. 12:15
 13/14 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok. egyetlen fontosabb barátnőm van de ő már 8 éve kitart mellettem. Sajnos csak sulin kívül tudunk zene alálkozni. Számomra a zene mindig is fontos volt, viszont a mai osztálytarsaim kedvenceit utálom. Egy éve változtam meg, elkezdtem karatéra járni és a személyiségem is sokat változott. Nem baj ha zárkózott vagy csak érezd jól magad. Ha gondolod írj priviben. 14/L
2014. aug. 10. 13:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Menj be egy szomszéd városba/faluba "felfedezni", sétálgatni. Nem kell társaság, csak úgy egyedül. Én pl. Budapest mellett élek egy kisvárosban, és csomószor fogom magam és behévezek Pestre. csak h legyen mit csinálnom:)az is lehet, hogy így szerzel barátokat, esetleg felfigyelsz vmire ami érdekel (szakkör pl). Megtanulhatnál valamilyen nyelve, ha van hozzá érzéked akkor még élvezni is fogod (nekem pl tantárgyak közül egyedül a nyelvtanuláshoz van érzékem, az összes többit rühellem és nem is tanulom). Mivel sok zenét hallgatok külföldiül és interneten is beszélgetek, sőt tanév közben eljártam különtanárhoz is, így már tudok angolul egy olyan középfokú nyelvvizsga szinten, de nagyon közel vagyok a felsőfokhoz (pl felsőfokú angol érettségit a különtanárom szerint le tudtam volna tenni, és 14 vagyok), emellett tudok kicsit oroszul (különtanártól) és románul (zenehallgatás, beszélgetés) :)) hogyha a nyelvtanulás nem érdekel, elkezdhetsz valami sportot. Írtad, hogy táncolni nem szeretsz, pedig az volt az első ami eszembe jutott. De eljárhatnál pl. valamilyen küzdősportra (ki tudja, lehet ha egyszer mégis mentek valahova barátokkal, és rátok támad valaki, pont a kis 'visszahúzódó' lány fogja lerugdosni:D:D én pl hatalmasat néznék ha egy ilyen osztálytársam tenné ezt, nem mellesleg tiszteletet lehet vele szerezni;) ami nagyon -nagyon fontos!), de vannak még labdajátékok, stb, ami pl az alakodon is sokat segítene! Vagy kitanulhatnál valamit amivel javíthasz a külsődön: Fodrászkodás, műkörmözés, interneten vadászhatnál képeket hogy milyen ruhák illenek bele a stílusodba, megtanulhatnál sminkelni.

Vagy adhatnál magánórákat egy kisebb gyereknek, ami jól megy neked olyan tárgyból (matek, magyar, akármi)ezzel még pénzt is tudsz keresni ;)

Vagy elkezdhetsz sütni-főzni, kertészkedni, kirándulni.

Ha keresnél magadnak 1-2 fasza hobbit, hidd el, sokkal tartalmasabb lenne az életed, barátokat szerezhetnél vele akikkel van közös pont, és ki tudja, lehet annyira megtetszene valami, hogy rájönnél hogy a jövőben ezzel akarsz foglalkozni.

Csak egy kis fantázia kell, ki kell ismerned önmagadat, és attól kezdve ahogy van pár hobbid, amit szeretsz csinálni, hidd el, egyetlen perc nem lesz az életedben amikor unatkozol. (nem is muszáj mindent másokkal csinálni, vannak akik egyedül jobban boldogulnak, többször igénylik az egyedüllétét mint mások, ettől függetlenül BARÁTOK KELLENEK-had ne részletezzem miért, de nem kell mindig egymás nyakán lógni.)

Remélem segíthettem neked, de innentől magadnak kell feltalálnod magadat. Én nagyon szorítok neked, és nagyon-nagyon sok sikert kívánok !!!!!!!!!

2014. aug. 13. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!