Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tehet egy 17 éves lány,...

Mit tehet egy 17 éves lány, aki rájött, hogy jókislánynak lenni felesleges?

Figyelt kérdés

Próbálok röviden fogalmazni.

Én mindig jó kislány voltam. Nem pasiztam, nem buliztam, nem ittam. Jól tanulok. Próbálok már 17 éve folyamatosan megfelelni a családomnak és a társadalomnak. Viszont boldogtalan vagyok. Boldogtalan, mert senkinek nem jó amit csinálok. A szüleim hiába szeretnek, ha állandóan veszekednek velem minden apróságért és engem hibáztatnak mindenért. Tök mindegy, mit csinálok. És nem a levegőbe beszélek. Volt már, hogy megvertek, csak mert beleszóltam valamibe ami az ő ügyük volt, ámbár rám is tartozott/kihatással volt. Úgy érzem minél jobb ember vagyok, annál inkább bántanak. Mind a barátaim, mind a családom. Igen, jó embernek érzem magam,más is annak tart és akin tudok segítek. Legutóbb 1000ft-t adtam egy kolduló nőnek.

Na mindegy, a lényeg az, hogy rájöttem: sokkal boldogabbak azok a lányok akik tényleg azt teszik amit AKARNAK. Pl. 15 évesen szexelnek mert kívánják, és buliznak, mert jól érzik magukat úgy. És ne gyertek az abortuszos témával mert felnőtt nők is írnak itt ki olyanokat

hogy az ember esze megáll, többet mint a tinik. És az ismeretségi köröm nagy része 15-16 évesen vesztette el. Koton + hüvelykúp vagy más fog.gátló eszköz tökéletesen véd. De mindegy ők jóval boldogabbak mint én mert bár a társadalom elítéli őket, azt teszik amit akarnak és másnak nem ártanak vele.

Egyébként létezik olyan,hogy 'normális'? Szerintem nem. Mert mindenki mást tekint annak. Ne haragudjatok muszáj kiöntenem a lelkem mert úgy érzem teljesen felesleges az eddigi életem.

Szerintetek megéri kitörnöm ebből az egészből és letojni ki mit gondol?

2014. aug. 7. 00:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ugyan ez van velem is. 17/L ( írtam privátot)
2014. aug. 7. 12:04
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem ennyi az ember, hogy jó vagy rossz..

És aki bulizik, szexel, DE emellett adakozik meg jól tanul? Az most jó vagy rossz? Hidd el nekem, nem fogod jól érezni magad "rossz kislányként" sem, ha így betáblázod magad, hogy te mától már nem leszel jó. Élj impulzívabban, élvezd az életet, kísérletezz, lépj ki a komfort zónádból, ahogy a többi fiatal is, de közben ne felejtsd el azt, hogy egész életedben nem lehetsz egy züllött fiatal, tehát koncentrálj a jövődre is. Azok az emberek lesznek valakik, azok csinálják jól, akik a "jó" és a "rossz" létet egyeztetni tudják. És felejtsd el ezt a két ellentétes szót. Ne sarkíts ennyire. Téged jelenleg semmibe vesznek, és ez nem azért van, mert jól viselkedsz, hanem mert nem véded meg magad, mert számít neked mások véleménye (túlságosan is). Ne r#banc legyél aki össze-vissza kúr, hanem egy ember, akinek vannak önálló gondolatai, és aki tartja magát valamire. Ettől még lehetsz jó.

2014. aug. 7. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:
Dehogy boldogabbak a 15-16 évesen szexelő kis csitrik,részegen buliban fetrengő kislányok,másoknak lehet nem ártanak a szüleiken kívül de maguknak nagyon is. Sajnálom ha 17 évesen az érettségi szinten itt tart,hogy irigykedsz a kislány ribikre. Az,hogy néha elmész bulizni megiszol 1-2 pohár alkoholt,van barátod,illetve mikor már jól ismeritek egymást lefekszetek egymással az nem rossz egyátalán,ettől még az ember nem lesz rossz kislány. De 15-16 évesen szexelnek,agyba-főbe buliznak,isznak,cigiznek,drogoznak azoknak igen nagy lelki problémájuk,szeretethiányuk van és hidd el nem boldogok és nem is igazán lesznek ha így folytatják.
2014. aug. 8. 07:23
 14/16 szakor válasza:

Amit leírtál, életkori sajátosság. S hogy éreznéd magad a buliban? Boldogtalanságból elkezdeni valamit, az nem vezet jóra. Nem akarlak elkeseríteni, de a mai bulizós, életet élvező bakfisok többsége harmincéves korára kiégett, kiábrándult nővé válik, aki kb. akkor jön rá, hogy ő mennyire boldogtalan, s elfecsérelte az életét. Az természetes, hogy változtatni akarsz, mert nem értenek meg. S szeretnél önállóan cselekedni. Nagyon helyes!

Épp ideje. Próbálkozz kisebb dolgokkal, s fokozatosan növeld!

A letojni, ki mit gondol az túlzás, ráadásul a másik végletbe esni sokkal veszélyesebb, mert ismeretlen világba csöppennél, s nagyon kihasználnának a többiek. 17 évesen már önállóan is kereshetsz klubot, egyesületet, közösséget, ahol vannak mások is, s önkéntesnek is jelentkezhetsz civil szervezetekhez. Ismerkedj emberekkel, ismerd meg a világot, s ha jól tanulsz, akkor hamarosan felsőbb iskolába is mehetsz, ott úgyis szükség lesz nagyobb önállóságra.

Hirtelen, ész nélkül belevágni valamibe, amit nem is ismersz igazán, az botorság. Bár később az ilyesmiket lehet elmesélni, mint élettapasztalatot. Ha szerencsés az ember, jól is kijöhet belőle, de sokszor inkább megrázkódtatás a vége.

2014. aug. 9. 20:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Te valóban azt hiszed, hogy a bulizástól, ész nélküli szextől lesz valaki boldog?????

Nagyon kicsi vagy még!

2014. aug. 9. 20:45
 16/16 A kérdező kommentje:
kedves utolsó nem érted mit akartam írni.
2014. aug. 9. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!