Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Korababa a húgom, még az is...

Korababa a húgom, még az is baj ha segítek neki? 18/l

Figyelt kérdés
Nemrég jöttek haza anyuval,teljesen kikészültek,mert még lélegeztetőn is volt a pici...én próbálok segíteni amit tudok(szerencsére eddig ugy tűnik nincsen neki károsodása)de nagyon kicsi volt(1400g)és kicsit le van maradva...nos hát van h én kelek hozzá fel meg ilyenek elég sokat...a haverok nem vmi kedvesek mivel sose megyek bulinzni mert nincs erőm és habyagolom őket...Mit tegyek h megértsk h ez csak egy ideiglenes állaopt de most itt a helyem?
2014. júl. 28. 07:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Azokkal a haverokkal, akik nem értik meg ezt a helyzetet, ne foglalkozz. Most neked más a fontos és ennyi. Nem kell nekik magyarázni semmit sem.

Helyesen cselekszel, szüleid büszkék lehetnek rád. :)

2014. júl. 28. 08:50
 2/11 anonim ***** válasza:

ne foglalkozz velük, és ne is haragudj rájuk az értetlenkedésük miatt. Ha valahová hívnak, köszönd meg, mondd, hogy érezzék jól magukat, biztosítsd őket, hogy fogtok még sokat találkozni, de a húgod még pici, és számodra fontos a család. Magukban meg fogják érteni, még ha morognak is egy sort.

Amúgy egyik kisfiam 1490 grammal született, egy éves korára épp akkora volt, mint kortársai. Most már egészséges, óvodás, okos nagyfiú. Lényeg, hogy járjatok koraszülött gondozásra, meg ahová kell kontrollokra, rendben lesz minden. Esetleg nem árt később, négy hónapos kora körül egy gyógytornásszal is megnézetni, az ő véleményét kikérni. Az csak jót tesz, ha valaki megmutatja, hogyan tornázzatok vele otthon. :) Jó egészséget a családnak!

2014. júl. 28. 10:21
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
hány éves vagy? 16 körülre tippelek :-) pár hét múlva ha megerősödik a hugicád, hívd meg a barátaidat, még ha messziről is de nézzék meg! (vagy addig is képeket mutathatsz nekik!)Nagyon szép, hogy ennyit segítesz most a kicsi körül, de azért magadat és a barátaidat se hanyagold el! :-)
2014. júl. 28. 12:29
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
bocsi, figyelmetlen voltam, látom a korodat! :-)
2014. júl. 28. 12:31
 5/11 anonim válasza:
17%
Korababa????? Ezt koraszulottnek nevezik.....
2014. júl. 28. 16:34
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

5. Válaszoló! Kicsit érzéketlen vagy, szerintem több baja is van a kérdezőnek, mint az, hogy koraszülött vagy korababa.

Kérdező: helyesen cselekszel, ne foglalkozz azokkal, akik nem értenek meg.

2014. júl. 28. 16:42
 7/11 anonim ***** válasza:

5-ös mit kell kioktatni? Mert te olyan nagyon okos vagy...

Kérdező: jól teszed, hogy segítesz a szüleidnek, de a barátaidat - bár aki ilyesmin kiakad, az tényleg max. haver, egy barát átkéredzkedik segíteni pl., ha látni akar, nem sértődik - se hanyagold miatta.

2014. júl. 28. 18:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok köszi a kedves sorokat nagyon kedves tőletek...nem akarom hanyagolni őket :(de most muszáj,áthívni meg nem nagyon szabad őket még anya mondta mert nagyon ffejletlen a húgi immunrendszere...no de nem is bánom hisz mindját itt a suli úgyis többet látom öket majd...aki meg nem kér belőlem hát azzal én se fogok foglalkozni ez van...
2014. júl. 28. 22:01
 9/11 A kérdező kommentje:
és 5ös bocsi de nem túl segítőkész a hozzáállásod....most én nem vagyok orvos de még anyuka se h tudjam a szakkifejezéseket :(
2014. júl. 28. 22:03
 10/11 anonim ***** válasza:
sose szabadkozz, a korababa rendjén való kifejezés. A koraszülött osztályon is használják. Második voltam.
2014. júl. 28. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!