Van valami előnye a tüdőérlelő injekciónak akkro is, ha nem lesz korababa?
Pl. nálam volt ilyen. A 35. héten kerültem a kórházba, akkor megkaptam az injekciót, hogy ha kibújna, akkor ne legyen gond. Végül sikerült visszatartani a szülést és a 40. héten időre jött, tehát tök fölöslegesen kapta (persze ezt előre nem lehetett tudni).
Előnyét nem igazán láttam... Illetve az volt furcsa, hogy amikor megszületett, hangosabban üvöltött, mint a normál gyerekek. Nem csak az én véleményem volt, a szobatársaim is pislogtak. Pl. az egyik elment zuhanyozni, ami bent volt a szobánkban. Amikor kijött mondta, hogy hallotta, hogy sír egy baba, fülelt, de aztán rájött, hogy ilyen hangot csak az enyém tud kiadni.
Barátoknak, rokonoknak is mondtam szülés után a telefonba, hogy hangos. Mindenki azt válaszolta, ugyan, csak én hiszem annak... Bejöttek meglátogatni, a gyerek kivágta a magas c-t, volt nagy pislogás meg jézusmáriázás.... Viszont ez simán lehetett volna a tüdőérlelő nélkül is, szóval nem tudom, hogy van-e bármi köze hozzá, lehet, hogy semmi.
Ha meg az érdekel, hogy kevésbé vagy jobban betegesebb-e (megfázásos betegségek): nem, ugyanolyan, mint a tesója, aki nem kapott.
Szerintem olyankor nincs semmi előnye.
26 hetesen kaptam tüdőérlelőt, szerencsére akkor még bent maradt a babám. 33 hetesen volt sürgősségi császárom, akkor viszont nem volt idő injekcióra, így a kislányom éretlen tüdővel született. Tehát az előző tüdőérlelő már nem hatott.
Én 33.hetesen kórházba kerültem,kaptam tüdőérlelőt kettőt is a héten.
Nagy szerencsém volt,mivel a fiam 34+0 napra megszületett sürgősségi császárral.
Így,mivel kaptam tüdőérlelőt nem kellett lélegeztetőgépre tenni,pedig picurka volt,csak légzésrásegítést kapott 2 napig és inkubátorba is csak 2 napot volt.
Akik nem értik a kérdést: Pont azért kaptuk, mert annak sem sok esélyt adtak, hogy lesz ideje hatni a szernek, nemhogy annak, hogy sikerül még 2 hónapot hordanom a babát.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!