Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy érjem el hogy 10-13 éves...

Hogy érjem el hogy 10-13 éves gyerekek becsüljék meg azt amink van és vigyázzanak rá?

Figyelt kérdés
Ha kapnak valamit akkor értékeljék ne pedig csak nézzenek és azt gondolják hogy "hát jó kaptam ezt is" Vagy csak hogy örömet szerezzenek valaki másnak a családból és ne csak önző módon magukra gondoljanak. igaz ez inkább a 10 évesre. Mindent csak magának akar ha valaki megkéri valamire a válasz az hogy : nem. De ha neki valaki nem hozza oda vagy nem csinálja meg képes sírni és duzzogni érte.
2014. jún. 12. 15:03
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt kisgyermek korban kellett volna megtanulnia!!figyelmen kivül kell hagyni a kérését ahogy ő teszi. Nem kell neki semmi új dolgot venni értem itt a játékot stb majd ha nem kap semmit megtanulja értékelni azt amilýe va.
2014. jún. 12. 15:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél nekik meg mindent elsőre.
2014. jún. 12. 15:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne vedd meg neki amit kér. És amikor valamit oda kellene neki vinni, akkor nyugodtan mondj nemet! Ha nem tetszik, lehet duzzogni. Elég nagyok már, szerintem nyugodtan be lehet vonni az otthoni teendőkbe is, így azt is jobban megtanulják, hogy vigyázzanak a rendre, a holmijukra és nem csak úgy terem minden.

A másnak való örömszerzést is lehet tanítani:készítsenek hétvégén ők reggelit, vagy kávét nektek, a családi szülinapra, névnapra ők készítsenek apróságot az ünnepeltnek...

2014. jún. 13. 10:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Csináld azt, amit ők. Hagyd őket magukra, ne mosogass el (csak amiből épp te vagy a párod eszik), ne mosd ki a ruháikat, dugd el a távirányítót, ne engedd őket gépezni, ne vegyél nekik édességet stb. Ez hatásos.
2014. jún. 13. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!