Hány éves kortól engednétek a lányotoknak, hogy szőrtelenítse a lábát, hónalját? És az intim részen mennyire engednétek, hogy szőrtelenítse magát? Vagy hogy kiszedesse/magának kiszedje a szemöldökét?
Én alapból nagyon szigorú anya vagyok a körömfestést, hajfestést meg öltözködést illetően, de speciel ez az, amit a kezdetektől fogva megengedek. Hónalj és lábszár borotválása szerintem ma már alap. A nagyobb lányomnak első alkalommal még én segítettem a lábát leborotválni.
Intim területeken azért tiniként még nem lényeges, mert nem lóg ki a fürdőruhából. Az intim szőrzetnek azért célja is van és védelmet nyújt, szóval amíg nem él nemi életet, nem lóg ki a bikini alsó mellett a szőr, addig nincs sok értelme leszedni.
én engedni fogom a lányomnak, sőt ha ugy lesz meg is kérdem h nem akarja-e.
mert én titokban csináltam, anyuval nem lehetett megbeszélni
Ezek ma már teljesen alap dolgok és szerintem szörnyen kínos lehet egy serdülő lánynak (amikor egyébként is sokat számít, hogy kiről mit gondolnak a haverok), ha szőrös lábbal kell találkoznia a "szőrtelen" barátnőivel.
Az intim szőrtelenítés és szemöldökszedés kicsit más dolog.
Az egyik helyen remélhetőleg tizenpár évesen még senki se látja, a másik helyen meg feltűnő, ha olyanra szedeti... ezeket megbeszélném vele, de nem tiltanám.
Kisebbik lányom jövő hónapban lesz 14 éves. A múlt héten ment először úgy kozmetikushoz, hogy az alsó lábszárát és a hónalját szőrtelenítette. Nagyon zavarta, hogy "olyan a lába, mint az őzé", ahogy a viccben is van.
A szemöldökét pár hónapja igazíttatja a kozmetikussal. Igen vastag, erős szálú és sok. Nem feltűnő a szemöldök-szedés, teljesen természetesnek hat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!