Kamaszok, mit vinnétek még magatokkal?
Olaszország a sulival, 8 napra. Kézipoggyászt vihetünk és lesz egy közös bőrönd, amibe bármit lehet pakolni max. 5 kilóig.
Amiben utazom:
fekete rövid gatya
fekete, virágos fölső
farmerkabát
virágos cipő
Amiket a kézipoggyászba pakolok:
útlevél, diáktartó, pénz
olasz szavak kinyomtatva, olasz utiszótár
kaja (????)
2 rövid gatya (kék, és sárga vagy türkiz)
8 fölső
fekete hosszú ujjú
kék cipzáras pulcsi
bordó pulcsi
virágos szoknya
fekete csipkés ruha (tanár mondta, hogy kell egy szép ruha valami utolsó napi búcsúestre)
farmergatya
fekete cipő
strandpapucs
strandtörülköző
fürdőruha
kis lila törülköző
ékszerek, hajcsatok, hajgumik (lehet??)
bugyik, zoknik, melltartók
töltő
fültisztító pálcika
női cuccok
pizsinek barátom pólója és egy rózsaszín rövidgatya
Ha még befér:
nagy lila törülköző
mintás válltáska
kicsi hátizsák
(ha lesz szandálom, akkor azt is)
Közösbe:
laptop (fizika tételekkel...)
dezodor
körömcsipesz
tisztálkodó szerek
sminkes táska
parfüm
sminklemosó
napozás utáni krém
testápoló
hajcsatok, hajgumik, ékszerek (ha nem lehet a kézipoggyászba tenni)
Mit hagytam még ki?
17L
fenykepezogep, kisebb fuzet, toll, hajvasalo, hajszarito, fules, esetleg kisparna:)
ezek altalaban jol jonnek az utakon:)
18/l
Laptopot nem ajánlott a feladottba tenni, vagy tán tilos is?... nem vagyok benne biztos.
Szótárt telefonaplikációként vinnék. Ahogy a fizika tételeket is a telefonra raknám.
Parfümöt nem ajánlott napozáskor használni, mert "ráéghet" a bőrödre (elősegíti a pigmentfoltok kialakulását).
Nem látom, hogy pakolnál fényvédőt!
Én még vinnék tollat, papirt/fuzetet
Strandra valami unaloműzöt pl kártya, keresztrejtvény
Mikor utaztok? Éjjel, vagy nappal? Busszal, vagy repülővel?
Csak a rövidnadrág miatt kérdezem. Utaztam már busszal is sokszor nyaralni (Görögországba) és repülővel pedig rendszeresen járok, mert Angliában élünk. A lényeg, hogy mindkét járművön ezerrel megy a klíma, ezért jól gondold meg a rövidnadrágos utazást. Én még sokszor a kabátomat is magamra terítem, úgy fázom.
A laptopot pedig a kézibe tegyed, mert a feladott csomagért senki nem vállal felelősséget. Ha összetörik, netán kilopják a csomagból, akkor meg bánhatod.
A kézi poggyászba (ha repülős útról beszélünk) csak külön zacskózva, flakononként max 100ml szállítható. Ezért én kézibe sosem teszek folyadékot, már ha van feladott csomagom. Kisollót, fém körömreszelőt sem szabad beletenni. Viszont a hajcsat, hajgumi mehet.
Köszönöm! :)
Tisztálkodószerek alatt tusfürdőt és sampont értettem. :)
Ma megkérdeztem a tanárnőt, akivel megyünk és azt mondta, hogy laptopot csak kézben lehet vinni.... mert az elektronikus vizsgálat során elromolhat...
Amúgy repülővel megyünk és délelőtt. :)
Sampont és tusfürdőt kis szerelésben vinnék a helyedben, úgy kevesebb helyet foglal:) Sprayt nem ajánlok, mivel mikor mi mentünk külföldre, odafele simán felengedtek vele, hazafele viszont ki kellett bányásznom a bőrönd aljáról.
Amúgy meg érezzétek jól magatokat!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!