Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek melyik suli lenne...

Szerintetek melyik suli lenne a jobb?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy sokáig egy nagyon jó a város második legjobb gimnáziumába akartam menni. Az egy nagy viszonylag modernebb épület ahova előkészítőre is jártam (angol tagozat). Sajnos annyira izgultam így nagyon elrontottam a szóbelit. Még nem küldtek levelet. Amit másodiknak jelöltem meg az is egy nagyon jó gimnázium , de azért nem egy szinten vannak. Ott a szóbelim közel maximum pontos lett (40-ből 37 pont) viszont oda nem jártam előkészítőre nem ismerek ott senkit csak az egyik legjobb barátnőmet meg egy évfolyamtársamat. Onnan sem kaptam még levelet , de ott már kirakták a honlapra ,hogy kiket vettek fel. Engem felvettek oda. Az egy régebbi épület . Ott azért alacsonyabbak az elvárások.

Mindig is 4-es 5-ös tanuló voltam viszont elég szorgalmasnak mondanám magam, de nem vagyok biztos hogy amit elsőnek jelöltem meg nekem való lenne.

Nem tudom még hogy az ősszel hova megyek . Szerintetek melyik lenne a jobb? Mert ha az elsőbe felvesznek (amire kicsi az esély (nagyon hátul voltam 92. hely) ,de akkor is mehetek még a második suliba (ahol 78. voltam).

Talán szívesebben mennék oda amit elsőnek jelöltem meg, de lehet hogy oda csak protekciósan (az meg nem jó , mert gyötörne a bűntudat). De a barátnőmet felvették abba a suliba amit én másodiknak jelöltem meg és ott 95. volt.

Szerintetek melyik lenne a jobb a leírtak alapján melyiket válasszam ha az elsőbe felvesznek.

Bocsi ,hogy hosszú lett és zavaros csak egész éjjel ezen gondolkodtam.

2014. ápr. 23. 10:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én a másodikként írt suliba mennék inkább.
2014. ápr. 23. 12:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha felvettek a másodikba, akkor az elsőbe már nem fognak. Már a végleges listák vannak fent a honlapokon, nem az ideiglenesek. Legalábbis amely iskolákat néztem, ott már mind kiestek, akiket máshova vettek fel.

Az épület milyensége pedig semmit nem jelent, pl. a miénk is régi, de védett, vagy milyen, ezért nem lehet változtatni a kinézetén.

Gondold végig, hogy miért izgultál az egyik szóbelin, és miért lett nagyjából jó a másik. Nem lehet, hogy a légkör, a többiek hozzáállása miatt, vagy csak azért, mert még nem voltál ilyen megmérettetésen?

Szerintem abba menj, amelyikbe felvesznek, ha már egyszer ezt írtad be sorrendnek. Ha meg nem tetszik, még mindig át lehet menni fél év, egy év után a másikba.

2014. ápr. 23. 12:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is jobb a második. Ráadásul, ha nem olyan nagyok az elvárások, akkor jó tanuló is maradsz valószínűleg. A barátok meg ne legyenek szempontok. Én egy másik megyébe megyek művészetire és egy fiút ismerek csak, vele sem vagyunk barátok :) Annál jobb, szeretek új ismerősökre szert tenni.
2014. ápr. 23. 15:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Utána olvasgattam az iskoláknak és valami meg azt mondta ,hogy a második erősebb. Szerintem nem , de valószínű az elsőbe fel sem vesznek. Igazából örülök , mert a barátkozás sosem okozott gondot. Az is igaz hogy hiába mennék az erősebb gimibe de ha ott meg rossz lennék az nem lenne jó. Köszönöm a válaszokat. Még várom a leveleket, de ha ezek a égleges eredmények már akkor nem izgulok.

Bár sose gondoltam volna hogy ezt az utolsó 1-2 hónapba találom ki.

2014. ápr. 23. 19:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Jól mondja a 2., az eslőbe már nem mehetsz. A másodikba azért vettek fel, mert az elsőbe nem, azaz a rendszernek onnantól kezdve ez olyan, mintha a második lett volna az első.
2014. ápr. 23. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!