Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti mit szólnátok hozzá, ha a...

Ti mit szólnátok hozzá, ha a lányotok titokban tetováltatna?

Figyelt kérdés

Párszor célozgatott rá az évek folyamán, hogy akar egy főnixet magára tetováltatni, de senki se hitte el, hogy valóban megteszi.

Csöndes, az osztály legjobb tanulója volt (most egyetemista), mindent alaposan megfontolt cselekvés előtt, nem lázadozott sohasem.

Akárhányszor szóba hozta, mindig közöltem vele, hogy NEM csináltathatja meg, és soha többé nem akarom látni ha megteszi, ennek ellenére 19 évesen (tudom, hogy nagykorú) csináltatott egy 10 centis stilizált főnixet a derekára.

Véletlenül bukott le, benyitottam amikor átöltözött.

Ti mit szólnátok hozzá?

2014. márc. 30. 19:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen dolog egy nyamvadt tetoválással zsarolni a felnőtt lányodat?
2014. márc. 30. 19:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha neki tetszik, nem értem neked mi bajod vele? Ő dolga, vagy így már nem tudsz ránézni többé mint lányodra? Akkor veled van nagy baj, ne is haragudj. Elmondtad, hogy nem tetszik, tudomásul vette, neki meg igen és a saját testén hordja. Nem is értem, mit kell ezen rugózni.
2014. márc. 30. 20:07
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a (saját) tapasztalatom, hogy a "nem csinálhatsz" bizonyos dolgot, vörös posztó. Ha nekem ezt mondta valamire az anyám, még akkor is megcsináltam azt a dolgot, ha előtte nem is akartam annyira, mert szerintem ez a hozzáállás a totális ellenállást váltja ki az emberből, és szerintem nem csak fiatalon.

Egyébként mire ő megöregszik, kb. mindenkinek lesz néhány megnyúlt, ilyen olyan összeaszott tetoválása, hiszen majdnem mindenkinek van (mondom ezt úgy, hogy nekem éppen nincs), tehát ezen senki nem fog fennakadni.

Szóval a határozott tiltás - főleg ebben a korban - véleményem szerint csak olaj a tűzre.

Az meg, hogy soha többet nem akarod látni, ha megteszi... háááát, no comment...

Szerintem bolhából csinálsz elefántot, nem tudom miért kell ezt így felfújni. Értem én, hogy az elvek, meg minden, de ezek a te elveid, ami szerint ő nem szeretne élni.

2014. márc. 30. 20:10
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

én személy szerint semmit-mivel tetoválással foglalkozunk, a mi gyerekünk ebben a közegben nő fel.

Ha nem így lenne, akkor sem szólnék, mivel 19 évesen már egyáltalán nem gyerek. Azzal végképp nem terhelném őt és magamat sem hoznám olyan kedvezőtlen helyzetbe, hogy megzsaroljam, ha megteszi nem akarom látni se, mivel ezzel csak még jobban növelem a távolságot kettőnk között.

Miért zavar téged ez?

A lányod és jót akarsz tudom, én is édesanya vagyok átérzem, de ő már "nagylány", el kell engedned ilyen szempontból.

Elmondhatod te mit gondolsz, de már nem irányíthatod, mert felnőtt. Ő dönt ezzel kapcsolatban.

Az miatt ne aggódj mi lesz a tetoválással később, modern lézertechnikával teljesen vagy nagyon halványra eltüntethető.

2014. márc. 30. 20:38
 15/20 anonim ***** válasza:
19 évesen azt tesz, amit akar. Én se örülnék neki, de elfogadnám, ha ez tetszik neki
2014. márc. 30. 23:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit szólnék hozzá?! Sajnálom a lányt, hogy ilyen anyukája van! Érdemes lenne elgondolkodnod, hogy milyen kapcsolat ez köztetek. Számomra az anya-lánya kapcsolat arról szól, hogy őszinte, bármit meg tudunk beszélni és feltételek nélkül számíthat rám! 19 évesnek megtiltani manapság a tetoválást, is ilyet mondani, hogy többet nem akarod látni?!? Agyrém!!!!
2014. márc. 31. 02:48
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Megdicsérném, amiért megfontoltan választotta ki a helyét, és nem fog kilátszani az esküvői ruhájából.
2014. ápr. 2. 09:32
 18/20 anonim ***** válasza:
A leírásod alapján jól meggondolta a dolgot. Régóta vágyakozott erre a motívumra. Állásinterjúkon és komolyabb helyeken nem fog kilógni a ruhájából. A teste most a legszebb életében, ő úgy gondolja hogy ezzel hangsúlyozza ki még jobban a szépségét. Most már engedd meg neki hogy úgy hordja a szép fiatal testén a tetkóját mint egy ékszert. Ne vedd el tőle az életörömöt ennyi idősen mert bánni fogod később. Szerencsére olyan helyre varratta hogy ha idősödik ott még sokáig jól nézhet ki a motívum. Az idős koráért pedig ne aggódj, mert az ő korosztályából nagyon sok tetovált 70éves lesz
2014. ápr. 17. 08:16
 19/20 anonim ***** válasza:
Én utálom a tetoválásokat, de elfogadom azt ha valakinek tetszik és csináltat magának.A gyerekeimnek elmondtam róla a vélemènyemet.Ha ezek után úgy döntenek , hogy csináltatnak, az ő bőrük ő életük.Attól még nekem ugyan olyan értékes emberek maradnak.A megváltoztathatatlanon pedig nem szoktam agyalni.Eggyet tudsz tenni, elfogadni és szeretni a gyermekedet úgy mint idàig.
2014. ápr. 18. 23:36
 20/20 anonim ***** válasza:

A mi lányunk (nekem nem vér szerinti, csak a páromnak) a combjára, a vállára és a mellkasára is tetováltatott. 20 éves, nem kért engedélyt, csak megcsináltatta. Gyönyörû munka, igényes és szép.

Az apja nézett egy nagyot, én csak nevettem. Valószínû, ô nem áll majd le ennyinél, talán ô maga is tetováló mûvész lesz. Grafikusnak tanul.

Az ô testük, az ô életük. Terelgethetjük ôket, de a döntéseiket maguk kell meghozzák. Életet adunk nekik, de az élet az övék.

Ideje elgondolkodnod a kapcsolatotokon. Vajon valóban így kell viszonyulnod hozzá? Lassan saját, külön élete lesz. Ha nem tudod ôt elfogadni, el fogod veszíteni. Senki nem fogja tolerálni, ha irányítani akarod. Pláne, ha már saját családja lesz.

2014. ápr. 19. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!