Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha egy 14 éves gyerek kávézik...

Ha egy 14 éves gyerek kávézik az káros lesz rá nézve?

Figyelt kérdés

2014. márc. 26. 16:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

...mert a jegeskávéban nincs koffein? :D

Attól függ, hogy mennyit, milyet és milyen gyakran, ez a kérdés így nem elég konkrét. Azzal szerintem sincs gond ha néhanapján megiszik egy tejeskávét, de az viszont biztosan káros ha nem bírja elkezdeni a napot egy bögrényi fekete nélkül.

2014. márc. 26. 21:22
 12/16 anonim ***** válasza:
61%

Én automatából veszek többnyire kávét, vagy büfében, de mindkettő ilyen porostejeslötty, kevés koffeinnel. Én szeretem az ízét, meg így tényleg aktív tudok lenni reggel héttől este tízig (igen, nekem erre szükségem van, mert a tanulás mellett rengeteg dolgot csinálok).

Mértékkel egészséges, de ha komoly függő leszel, vagy túladagolod, az nagyon rossz. És ez mindenre igaz.

A mértéktartás fontos, ha nem muszáj, mert már aznap ittál, vagy nincs annyi dolgod, akkor inkább ne igyál. Szünetet is kell tartanod.

Egyébként pozitív hatások, amikről kevésbé ismert: a rák kockázatát jelentősen csökkenti, kisebb az esély a fogszuvasodásra (az más kérdés, hogy elszínezi...), és a kávéfogyasztók általában magasabb IQ-teszteket írnak.

Továbbra is osztom, mértékkel szabad.

14 éves kávéfogyasztó lány, aki rengeteget utánaolvasott, mert az egészsége fontos számára, és hipochonder... :)

2014. márc. 26. 22:07
 13/16 anonim ***** válasza:
40%

Az utóbbi években rájöttek, hogy rengeteg káros mellékhatás, amit eddig a kávénak tulajdonítottak, csak akkor fordul elő, ha mellette dohányzik is a koffein fogyasztó.

Én erős, holland kávét iszok feketén, naponta 1-2, max. 3 kávéspohárnyit. Semmi bajom, ha egy hétig lusta vagyok kávét venni, és nincs itthon, nem kattogok, nem hiányzik.

Utolsó: Nem akarom összetörni a kávéautomatákról alkotott képed, de szerintem nézz utána, milyen gyakran, és hogyan tisztítják azokat, már ha tisztítják, és hogy miből van az a kávé.

Azt is megmerem kockáztatni, hogy semmi koffein nincs azokban a "kávékban", csak placebo az egész.

2014. márc. 27. 07:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, tudom, hogy az nem a legjobb, de arra van mindennap pénzem, és arra van többnyire lehetőség. Amikor lehet, normális kávét iszom :)
2014. márc. 27. 18:06
 15/16 anonim ***** válasza:
Köszönöm,hogy azért le kellett pontozni,mert leírtam azt,hogy ilyen korban káros a kávé.Nincs rá szüksége egy tizenéves gyereknek,majd később,amikor az egyetemen 10 órákat tanul az ember vagy éjjeli műszaka van valakinek.Na akkor...de ne ilyen korban!;)
2014. márc. 27. 18:38
 16/16 anonim ***** válasza:

A függőség nem egyenlő azzal, hogy valamit rendszeresen fogyasztasz. Az előbbi azt jelenti, hogy elvesztetted a kontrollt és már a szer uralkodik feletted, szó szerint függ tőle a léted - míg az utóbbi esetben szó sincs ilyesmiről, a gyeplő a kezedben van (persze ott is kell tartani).

Azt, hogy melyik kategóriába esel, neked kell tudnod. Hazudni teljesen értelmetlen, nyilván nem tartozol elszámolással senkinek, egyszerűen a saját érdeked, hogy belásd, ha valami nem oké. Tizennégy évesen erre nem biztos, hogy mindenki képes, de idővel úgyis a saját bőrén fogja tapasztalni, ha függ a kávétól és nem csak fogyasztja.

2014. nov. 9. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!