Ha egy 14 éves gyerek kávézik az káros lesz rá nézve?
Figyelt kérdés
2014. márc. 26. 16:27
1/16 anonim válasza:
terheli a szívét. neki még nem kellene inkább.
2/16 anonim válasza:
ha közben cigizik is, akkor nem ... micsoda kérdés?
3/16 anonim válasza:
Ha nem rendszeresen, és gyengén issza, akkor nem.
4/16 anonim válasza:
Attól függ, milyen és mennyi kávé. Ha megiszik mondjuk egy picike kávét sok tejjel felöntve tejeskávéként napi egyszer, vagy akár ritkábban, akkor az nem igazán okoz gondot.
Nyilván ha napi 3 erős espressót iszik, az nem igazán egészséges.
5/16 anonim válasza:
Nem tesz jot, mert raszokik es ha nem turtozteti magat, akkor egyre tobbet fog inni belole, egyre tobbet fog kovetelni a szervezete. Sok olyant ismerek, hogy annyira fuggok, hogy reggel nem tudnak kave nelkul felebredni vagy esetleg elmenni a WC-re... Szerintem jobb nelkule. En 15 eves vagyok es meg a kave izetol is hanyingerem van. Nem hiszem, hogy hamsrosan elkezdenek kavezni.
6/16 anonim válasza:
Ha életmódváltozás miatt teszi időszakosan akkor megértem. Mikor elmentem középiskolába én is kávéztam, aztán hozzásszoktam az új sulihoz. De ha nincs rá szükséged, akkor maximum alkalmanként az ízért fogyaszd. Persze mértékkel.
7/16 anonim válasza:
Én kb hetente négyszer iszok, abból három suliban böüfében (3 az 1bent) meg egyszer ha elmegyünk valahová hétvégén és iszom egy kávét. Egyik se túl erős, de imádom a kávé ízét, finom keserű. Szerintem ha nem túl erősen, sok tejjel issza és nem szokik rá nagyon akkor nagy probléma nem lehet belőle. Persze a szívének nem a legjobb meg 14 évesen nincs nagy szüksége rá (nekem se 16 évesen amúgy) de a mai világban örüljünk ha csak kávézik a gyerek :D
8/16 anonim válasza:
Szia.Káros az egészségre,nem jó,ha ilyen korban már kávézik az ember.
9/16 anonim válasza:
mondanám hogy egy kávé nem árt, de az a baj, hogy függőséget okoz, én is így kezdtem aztán lett napi kettő, majd napi három.
Nem csak a koffein az egészségtelen (az is, mert a vérnyomásodat felnyomja, az erekre sincs túl jó hatással) hanem borzasztóan savasít is.
Ha teheti, el se kezdje vagy inkább szokjon le róla és válasszon más energia forrást: fekete teát, gyümölcsöt, müzlit.
10/16 anonim válasza:
Ha egyszer kétszer iszik nagy baja nem lesz , de rendszeresen nem jó. Koffein gyerekeknek nem jó. Akkor már inkább igyál jegeskávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!